24 °C Budapest

Tévedtek a számok? A kereskedők szerint tovább szűkült az autópiac

Pénzcentrum
2007. november 22. 09:30

A JATO Dynamics által tapasztaltakkal ellentétes tendenciát érzékelnek a magyar gépjármű-kereskedők az új autók piacán, derül ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének összesítéséből. Az MGE ugyanis továbbra is szűkülést tapasztal, miközben a nemzetközi piackutató cég adatai szerint Magyarországon szeptemberben és októberben több autó kapott rendszámot, mint egy évvel korábban - írja a Világgazdaság.

Ennek oka az MGE szerint a megnőtt szürkeimportban keresendő, az autósok ugyanis gyakorta az értékesebb modelleket nem itthon, hanem Németországban szerzik be. A magyar kereskedők adatai arról tanúskodnak, hogy októberben a JATO által számított 11,3 százalékos bővülés helyett ismét 3,8 százalékkal csökkent a forgalom.

A kereskedők szemszögéből nézve súlyos gondot jelent a visszaeső forgalom. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének konferenciáján az is elhangzott, hogy a jelenlegi keresletet is csak folyamatos akciózással tudják fenntartani, a kedvezmény-háború azonban olyan módon megnyirbálja a hasznot, hogy az már a kereskedők fennmaradását veszélyezteti.

További terhet jelent az állandó továbbképzés, illetve az autógyártók azon racionális követelményrendszere, melynek keretében meghatározzák, hogy egy adott kereskedőnek milyen és mennyi tesztautót kell tartania, illetve mennyire gyakran kell azt cserélnie.

A gyárak folyamatos fejlesztései emellett jelentősen megnövelték a szervizperiódusokat, így az olajcseréből és a szervizből származó bevételek is megcsappantak. A gyártók által előírt flották fenntartása azonban mindezek ellenére többségében csak a kisebb, vidéki kereskedéseknek okoz súlyos gondot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az új autók piacán erős átrendeződés tapasztalható: míg az alacsonyabb kategóriájú autók között csak a Volkswagen és a Chevrolet tudta növelni eladásait az elmúlt hónapokban, addig a prémium szegmensben pedig csupán az Audinak és a Saabnak nem sikerül növekedést produkálni.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm