33 °C Budapest

Időben az e-útdíj

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 08:15

Optimális esetben már jövő hét hétfőn megjelenhet a megtett úttal arányos fizetést lehetővé tévő elektronikus útdíjfizetési (ED) rendszer bevezetésének közbeszerzési pályázata, vagyis legfeljebb egy nappal csúszik a kiírás az előírthoz képest - olvasható a Világgazdaságban.

A tárgyalásos eljárás az EU Hivatalos Lapjában való megjelentetésével indul, a tavaly nyáron eredménytelenül zárult eljáráshoz képest a fő különbség az, hogy egyrészt az ellenőrzési rendszerre külön közbeszerzést kell kiírni, másrészt most nem szerepel benne a magánbefektetőknek fizetendő szolgáltatási díj.

Állami kötelezettségvállalásként a minisztériumi javaslatban az ED megvalósításához kapcsolódóan 69,3 milliárd, az ellenőrzési szolgáltatás esetében pedig 23,5 milliárd forint szerepel.

A pályázat majdani nyertesének feladata a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó gépjárművek és járműszerelvények körére a rendszer megvalósítása az autópályákon, autóutakon valamint az országos főutak egyes elemein.

A másik, ED-hez kapcsolódó ellenőrzési-behajtási feladatokra szóló közbeszerzési eljárást a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ már megindította.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?