Időben az e-útdíj

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 08:15

Optimális esetben már jövő hét hétfőn megjelenhet a megtett úttal arányos fizetést lehetővé tévő elektronikus útdíjfizetési (ED) rendszer bevezetésének közbeszerzési pályázata, vagyis legfeljebb egy nappal csúszik a kiírás az előírthoz képest - olvasható a Világgazdaságban.

A tárgyalásos eljárás az EU Hivatalos Lapjában való megjelentetésével indul, a tavaly nyáron eredménytelenül zárult eljáráshoz képest a fő különbség az, hogy egyrészt az ellenőrzési rendszerre külön közbeszerzést kell kiírni, másrészt most nem szerepel benne a magánbefektetőknek fizetendő szolgáltatási díj.

Állami kötelezettségvállalásként a minisztériumi javaslatban az ED megvalósításához kapcsolódóan 69,3 milliárd, az ellenőrzési szolgáltatás esetében pedig 23,5 milliárd forint szerepel.

A pályázat majdani nyertesének feladata a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó gépjárművek és járműszerelvények körére a rendszer megvalósítása az autópályákon, autóutakon valamint az országos főutak egyes elemein.

A másik, ED-hez kapcsolódó ellenőrzési-behajtási feladatokra szóló közbeszerzési eljárást a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ már megindította.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?