9 °C Budapest

Nem kell nekünk a regisztrációs adó?

Pénzcentrum
2007. július 30. 11:00

Bár két és fél hét múlva lezáródik a visszaigénylési időszak, a vártnál jóval kevesebb, eddig mindösszesen 24 ezren jelezték a VPOP felé, a megfelelő dokumentumok beküldésével, hogy szeretnék viszontlátni a befizetett regisztrációs adó jogosan visszajáró részét - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A regadó egy része az Európai Bíróság döntések alapján azoknak jár vissza, akik 2004. május 1-je és 2005. december 31-e között hoztak be személygépkocsit vagy motorkerékpárt külföldről. Az EB szerint a magyar szabályozás hátrányosan megkülönböztette a külföldről behozott személyautókat, így a magyar államnak vissza kell fizetnie a valójában beszedett és jogos díjak különbözetét.

A 2007. február 15-ével hatályba lépő magyar jogszabály azonban úgy rendelkezett, csakis azoknak jár vissza a regisztrációs adó, akik részletes számlával tudják bizonyítani, hogy a kereskedő mekkora részt terhelt rá a vételárra. Valószínűleg erre a tényezőre vezethető vissza, hogy 75 ezer érintett csupán egyharmada nyújtott be igénylést a tervezett összeg mintegy felére.

Ez azt bizonyítja, hogy azok igényeltek vissza, akiknél nagyobb összegről van szó és ezért alaposan jártak el a visszatérítéshez szükséges iratok összegyűjtésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?