6 °C Budapest

Nem kell nekünk a regisztrációs adó?

Pénzcentrum
2007. július 30. 11:00

Bár két és fél hét múlva lezáródik a visszaigénylési időszak, a vártnál jóval kevesebb, eddig mindösszesen 24 ezren jelezték a VPOP felé, a megfelelő dokumentumok beküldésével, hogy szeretnék viszontlátni a befizetett regisztrációs adó jogosan visszajáró részét - írja a Magyar Nemzet.

A regadó egy része az Európai Bíróság döntések alapján azoknak jár vissza, akik 2004. május 1-je és 2005. december 31-e között hoztak be személygépkocsit vagy motorkerékpárt külföldről. Az EB szerint a magyar szabályozás hátrányosan megkülönböztette a külföldről behozott személyautókat, így a magyar államnak vissza kell fizetnie a valójában beszedett és jogos díjak különbözetét.

A 2007. február 15-ével hatályba lépő magyar jogszabály azonban úgy rendelkezett, csakis azoknak jár vissza a regisztrációs adó, akik részletes számlával tudják bizonyítani, hogy a kereskedő mekkora részt terhelt rá a vételárra. Valószínűleg erre a tényezőre vezethető vissza, hogy 75 ezer érintett csupán egyharmada nyújtott be igénylést a tervezett összeg mintegy felére.

Ez azt bizonyítja, hogy azok igényeltek vissza, akiknél nagyobb összegről van szó és ezért alaposan jártak el a visszatérítéshez szükséges iratok összegyűjtésében.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?