16 °C Budapest

Nyaktörő hitelek a szűkülő piacon: ki járja meg jobban?

Pénzcentrum
2007. július 4. 09:45

Jelentős mértékben szűkült a hazai autópiac az idei év első fél évében, amely a mindkét fél számára végletekig kockázatos konstrukciók által hajtott 2004-es rekordévhez képest akár 20-30 százalékos csökkenést is jelenthet majd az év végéhez közeledve.

A Magyar Gépjármű Kereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor szerint az új autó eladások száma 2007 végén 170 ezer darab körül tetőzhet, a piac élénkülésére pedig leghamarabb 2008 végén lehet számítani.


A kérdés csupán annyi, vajon a jelenleg működő 1100 szalon, és 30 ezer foglalkoztatott hogyan fogja túlvészelni a volumencsökkenésből eredő veszteséget, bár tény, hogy a hitelek bedőlésének következményeként visszakerült személygépkocsik elértéktelenedése ugyancsak jelentős problémát okoz az eladóknak.

Gablini Gábor szerint a piacot a visszatérő vásárlók menthetik meg, akik nem az akciók és a kedvezményes konstrukciók bűvöletében élnek, sőt sok esetben nem bíznak meg a több milliós akciókban, inkább olyan márkákat választanak, amelyek ténylegesen minőséget képviselnek és értéküket is tartják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A piacot jellemző nyomott árak miatt diszkrét áremelésre számítani kell majd, amely tovább nehezítheti azt egyébként is gondokkal küzködő szegmens helyzetét.


A volumenre építő értékesítési politika főleg a keleti megyékben hozta meg "gyümölcsét", ahol az akciók és kedvezményes konstrukciók ellenére a bedőlt hitelek aránya jelentősen megemelkedett.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?