15 °C Budapest

Nyaktörő hitelek a szűkülő piacon: ki járja meg jobban?

Pénzcentrum
2007. július 4. 09:45

Jelentős mértékben szűkült a hazai autópiac az idei év első fél évében, amely a mindkét fél számára végletekig kockázatos konstrukciók által hajtott 2004-es rekordévhez képest akár 20-30 százalékos csökkenést is jelenthet majd az év végéhez közeledve.

A Magyar Gépjármű Kereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor szerint az új autó eladások száma 2007 végén 170 ezer darab körül tetőzhet, a piac élénkülésére pedig leghamarabb 2008 végén lehet számítani.


A kérdés csupán annyi, vajon a jelenleg működő 1100 szalon, és 30 ezer foglalkoztatott hogyan fogja túlvészelni a volumencsökkenésből eredő veszteséget, bár tény, hogy a hitelek bedőlésének következményeként visszakerült személygépkocsik elértéktelenedése ugyancsak jelentős problémát okoz az eladóknak.

Gablini Gábor szerint a piacot a visszatérő vásárlók menthetik meg, akik nem az akciók és a kedvezményes konstrukciók bűvöletében élnek, sőt sok esetben nem bíznak meg a több milliós akciókban, inkább olyan márkákat választanak, amelyek ténylegesen minőséget képviselnek és értéküket is tartják.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A piacot jellemző nyomott árak miatt diszkrét áremelésre számítani kell majd, amely tovább nehezítheti azt egyébként is gondokkal küzködő szegmens helyzetét.


A volumenre építő értékesítési politika főleg a keleti megyékben hozta meg "gyümölcsét", ahol az akciók és kedvezményes konstrukciók ellenére a bedőlt hitelek aránya jelentősen megemelkedett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?