Nyaktörő hitelek a szűkülő piacon: ki járja meg jobban?

Pénzcentrum
2007. július 4. 09:45

Jelentős mértékben szűkült a hazai autópiac az idei év első fél évében, amely a mindkét fél számára végletekig kockázatos konstrukciók által hajtott 2004-es rekordévhez képest akár 20-30 százalékos csökkenést is jelenthet majd az év végéhez közeledve.

A Magyar Gépjármű Kereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor szerint az új autó eladások száma 2007 végén 170 ezer darab körül tetőzhet, a piac élénkülésére pedig leghamarabb 2008 végén lehet számítani.


A kérdés csupán annyi, vajon a jelenleg működő 1100 szalon, és 30 ezer foglalkoztatott hogyan fogja túlvészelni a volumencsökkenésből eredő veszteséget, bár tény, hogy a hitelek bedőlésének következményeként visszakerült személygépkocsik elértéktelenedése ugyancsak jelentős problémát okoz az eladóknak.

Gablini Gábor szerint a piacot a visszatérő vásárlók menthetik meg, akik nem az akciók és a kedvezményes konstrukciók bűvöletében élnek, sőt sok esetben nem bíznak meg a több milliós akciókban, inkább olyan márkákat választanak, amelyek ténylegesen minőséget képviselnek és értéküket is tartják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A piacot jellemző nyomott árak miatt diszkrét áremelésre számítani kell majd, amely tovább nehezítheti azt egyébként is gondokkal küzködő szegmens helyzetét.


A volumenre építő értékesítési politika főleg a keleti megyékben hozta meg "gyümölcsét", ahol az akciók és kedvezményes konstrukciók ellenére a bedőlt hitelek aránya jelentősen megemelkedett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?