13 °C Budapest

Itt a legnépszerűbb autók listája - meglepő fordulat tanúi lehetünk

Pénzcentrum
2007. június 11. 14:00

A tinédzserek körében használt- és újautó kategóriában is a Honda Civic a legnépszerűbb, derül ki egy nemrégiben készült felmérésből, melyet a biztosítók számára készítettek a biztosítottakkal kapcsolatos mélyebb információszerzés érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A listák érdekessége, hogy tanulságuk szerint lekerültek a rendkívül költséges és nagy fogyasztással rendelkező egyterűek a palettáról, melyek az előző években nagyon kedveltek voltak a szülők körében, főként biztonságérzetet fokozó méretük miatt. Eltűnésükért feltehetően az egyre növekvő benzinárak felelősek, bár az is elképzelhető, hogy a szakembereknek végre sikerült meggyőzniük a szülőket arról, hogy a nehéz gépjárművek nem feltétlenül jelentenek jó megoldást egy kezdő vezető számára.

Az egyterűek mellett hiánycikk még a sportkocsi, amelyet főként a hatalmas biztosítási díjak, nagy teljesítményük és az általuk tükrözött vezetési szemlélet kockázatos volta miatt mellőznek a szülők.

A felmérés szerint a tinédzserek által használt autók átlagos életkora kilenc év, ára pedig nem éri el a nyolcezer dollárt, vagyis az 1,6 millió forintot. Arra is választ kerestek, hogy egy átlagos tizenéves sofőr mennyi kilométert vezet évente. Az eredmény megdöbbentő: egy átlagos amerikai fiatal közel 15 ezer kilométert tesz meg a volán mögött ülve.

Használt kategóriában a 7 éves Honda Civic vezeti a mezőnyt, melyet a Ford Focus és a Toyota Corolla követ. A listán több Honda és Ford modell is megtalálható, míg a jelenleg világelső Toyota csak a Corollával büszkélkedhet.


 

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


A legnépszerűbb újautók listáján már némileg átrendeződik a helyzet, bár a Honda két modellje itt toronymagasan vezet, a Toyota már több teret tudott nyerni magának. A helyzet érdekessége, hogy a jelenlegi eladási adatokhoz képest teljesen fordított helyzet alakult ki, így valószínűsíthető, hogy a Honda jól célzott, legalábbis a fiatalok körében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?