2 °C Budapest

Itt a legnépszerűbb autók listája - meglepő fordulat tanúi lehetünk

Pénzcentrum
2007. június 11. 14:00

A tinédzserek körében használt- és újautó kategóriában is a Honda Civic a legnépszerűbb, derül ki egy nemrégiben készült felmérésből, melyet a biztosítók számára készítettek a biztosítottakkal kapcsolatos mélyebb információszerzés érdekében.

A listák érdekessége, hogy tanulságuk szerint lekerültek a rendkívül költséges és nagy fogyasztással rendelkező egyterűek a palettáról, melyek az előző években nagyon kedveltek voltak a szülők körében, főként biztonságérzetet fokozó méretük miatt. Eltűnésükért feltehetően az egyre növekvő benzinárak felelősek, bár az is elképzelhető, hogy a szakembereknek végre sikerült meggyőzniük a szülőket arról, hogy a nehéz gépjárművek nem feltétlenül jelentenek jó megoldást egy kezdő vezető számára.

Az egyterűek mellett hiánycikk még a sportkocsi, amelyet főként a hatalmas biztosítási díjak, nagy teljesítményük és az általuk tükrözött vezetési szemlélet kockázatos volta miatt mellőznek a szülők.

A felmérés szerint a tinédzserek által használt autók átlagos életkora kilenc év, ára pedig nem éri el a nyolcezer dollárt, vagyis az 1,6 millió forintot. Arra is választ kerestek, hogy egy átlagos tizenéves sofőr mennyi kilométert vezet évente. Az eredmény megdöbbentő: egy átlagos amerikai fiatal közel 15 ezer kilométert tesz meg a volán mögött ülve.

Használt kategóriában a 7 éves Honda Civic vezeti a mezőnyt, melyet a Ford Focus és a Toyota Corolla követ. A listán több Honda és Ford modell is megtalálható, míg a jelenleg világelső Toyota csak a Corollával büszkélkedhet.


 


A legnépszerűbb újautók listáján már némileg átrendeződik a helyzet, bár a Honda két modellje itt toronymagasan vezet, a Toyota már több teret tudott nyerni magának. A helyzet érdekessége, hogy a jelenlegi eladási adatokhoz képest teljesen fordított helyzet alakult ki, így valószínűsíthető, hogy a Honda jól célzott, legalábbis a fiatalok körében.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17