15 °C Budapest

Leáldozott a hibridek csillaga? - a vég okai

Pénzcentrum
2007. február 28. 16:00

Egészen 2002 óta nem volt olyan magas a fogyasztósági hajlandóság az újautó piacon mint idén februárban - derül ki a Bigresearch szokásos, fogyasztói szokásokról készített felméréséből. Az amerikai fogyasztók 12,1 százaléka tervez autóvásárlást a következő 6 hónapban, ez az érték utoljára öt évvel ezelőtt volt 12 százalék felett.

A Bigresearch ügyvezetője szerint míg öt évvel ezelőtt a vásárlásösztönző eszközök és a 0 százalékos önrésszel felvehető finanszírozási konstrukciók játszottak fontos szerepet a vásárlási hajlandóság emelkedésében, addig az idén az egyre stabilizálódó olajár áll a döntések hátterében.

Valószínűsíthetően az üzemanyag árának csökkenésére vezethető vissza az is, hogy megcsappant az érdeklődés a hibrid autók irányában: a tavalyi 9,2 százalékból mára már csupán a megkérdezettek őt százaléka döntene a környezetkímélő gépjárművek mellett.

A felmérés keretén belül megkérdezett fogyasztók többsége (66,1 százaléka) 20 000 és 40 000 dollár, vagyis 3 840 000 és 7 680 000 forint közötti összeget szán autóvásárlásra.

Az márka-bizalmi indexeket is nagyító alá kerültek a felmérés keretében, a fogyasztók érdeklődésének középpontjában jelenleg a Toyota, a Honda, a Kia, az Audi, a Chrysler, a Cadillac és a Volkswagen áll. A negatív listát pedig a Mercedes-Benz és a Nissan vezeti.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?