4 °C Budapest

Mennyit ér 5 év múlva a kocsid?

Pénzcentrum
2007. február 20. 13:00

Sajnos, vagy éppen szerencsére, nem vagyunk képesek látni, mi fog történni a jövőben. Ennek ellenére, mikor autót vásárlunk, mégis valamilyen megérzésre kell támaszkodnunk. Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kell választ adnunk: vajon megbízható lesz-e az autó, mikor majd eladom, jó áron válhatok-e meg tőle.

Például az olajárak tavalyi emelkedésének időszakában egyesek rosszul járhattak, ha éppen nagyobb fogyasztású kocsijuktól szerettek volna megválni. Egy megfelelő módszernek bizonyulhat, ha nyomon követjük, hogyan alakul az új autók lízingpiaca. Egészen pontosan arra érdemes leginkább figyelni, hogyan alakul az egyes autók maradványértéke.

Ugyanakkor ez nem is olyan egyszerű feladat, ha éppen nem akarunk autót lízingelni. Annak ellenére, hogy például az amerikai piacon számos autóipari vállalat készít erre vonatkozó becsléseket, ezek nem érhetőek  el "mezei" olvasók számára. Egyre több honlap kínál azonban bizonyos ár ellenében olyan szoftvereket, amelyek tartalmazzák a maradványértékeket (ilyen például az amerikai LeaseGuide, vagy a Lease Wizard).

Segítségünkre lehet, hogy az Automotive Lease Guide (ALG) évente megjelentet egy rövidített listát a legmagasabb maradványértékkel rendelkező járművekről. 2007-ben ezek közé tartozik többek között a Mini Cooper, a Honda Accord, vagy például a Porshce 911 Carrera. Az ALG megjelenteti azokat a márkákat is, melyek maradványértéke az iparági átlag fölötti, ezek közé tartozik a Honda, a Toyota, a Mazda, a Volkswagen, a Subaru és a Nissan is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58