16 °C Budapest

Mennyit ér 5 év múlva a kocsid?

Pénzcentrum
2007. február 20. 13:00

Sajnos, vagy éppen szerencsére, nem vagyunk képesek látni, mi fog történni a jövőben. Ennek ellenére, mikor autót vásárlunk, mégis valamilyen megérzésre kell támaszkodnunk. Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kell választ adnunk: vajon megbízható lesz-e az autó, mikor majd eladom, jó áron válhatok-e meg tőle.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Például az olajárak tavalyi emelkedésének időszakában egyesek rosszul járhattak, ha éppen nagyobb fogyasztású kocsijuktól szerettek volna megválni. Egy megfelelő módszernek bizonyulhat, ha nyomon követjük, hogyan alakul az új autók lízingpiaca. Egészen pontosan arra érdemes leginkább figyelni, hogyan alakul az egyes autók maradványértéke.

Ugyanakkor ez nem is olyan egyszerű feladat, ha éppen nem akarunk autót lízingelni. Annak ellenére, hogy például az amerikai piacon számos autóipari vállalat készít erre vonatkozó becsléseket, ezek nem érhetőek  el "mezei" olvasók számára. Egyre több honlap kínál azonban bizonyos ár ellenében olyan szoftvereket, amelyek tartalmazzák a maradványértékeket (ilyen például az amerikai LeaseGuide, vagy a Lease Wizard).

Segítségünkre lehet, hogy az Automotive Lease Guide (ALG) évente megjelentet egy rövidített listát a legmagasabb maradványértékkel rendelkező járművekről. 2007-ben ezek közé tartozik többek között a Mini Cooper, a Honda Accord, vagy például a Porshce 911 Carrera. Az ALG megjelenteti azokat a márkákat is, melyek maradványértéke az iparági átlag fölötti, ezek közé tartozik a Honda, a Toyota, a Mazda, a Volkswagen, a Subaru és a Nissan is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20