Megálljt parancsoltak a dízel autóknak

Pénzcentrum
2006. október 2. 16:00

A szigorodó környezetvédelmi szabályok miatt emelkedő árak megállították a dízel autók részarányának növekedését az európai autópiacon.

Jelenleg az Európában eladott autóknak mintegy felét a dízel járművek adják, szemben a 2000-es 32 százalékkal. A dízel autók egyik előnye, hogy fogyasztásuk 30 százalékkal kisebb a benzinüzeműeknél, hátrányuk viszont, hogy átlagosan 2000 euróval (mintegy 550 ezer forint) kerülnek többe.

A magasabb ár oka többek között az, hogy a benzinesekhez képest a dízel motoroknak magasabb a nitrogénoxid kibocsátása. A gyártóknak pedig egyre nagyobb befektetésbe kerül az európai szigorú környezetvédelmi követelményeket kielégítő technológia bevezetése

Éppen ezért a szakemberek szerint Európában megáll a dízel autók részarányának növekedése és a kulcsfontosságú piac Dél-Korea, India, Kína és az Egyesült Államok lesz.

Globálisan a dízel járművek iránti kereslet az előrejelzések szerint az elkövetkező tíz évben közel megduplázódik, a 2005-ös 15 millióról 2015-re eléri a 29 milliót.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?