2 °C Budapest

Balogh András esete a lízingcéggel (no comment)

Pénzcentrum
2006. október 13. 10:00

Néhány nappal ezelőtt vették el Balogh Andrástól, Borsod megye egyik nagyvárosának lakójától az idén januárban vásárolt Opel Astra gépkocsiját, mivel nem tudta kifizetni a részleteket - írja a Magyar Nemzet könnyfakasztó cikke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lap munkatársa ezt követően mintegy mellékesen hozzáteszi, hogy Balogh úr az elmúlt évek során nem talált munkahelyet, a 10%-os önrész befizetésével elhozott kocsival pedig egy kiskereskedelmi vállalakozást akart beindítani. A férfi úgy gondolta, a 120 hónapos futamidő alatt majdcsak sikerül megkeresnie a havi törlesztőrészlet fedezetét.

A vállalkozás természetesen nem jött be, a konstrukció pedig CHF-alapú volt, Balogh úr így igazságtalannak tartja, hogy a forint leértékelődése csaknem havi 4 ezer forinttal dobta meg törlesztőrészletét. Mindemellett a férfi szerint a kocsi megvétele előtt szó sem volt a casco-ról, májusban azonban érkezett a felszólítás, hogy visszamenőleg is kellene fizetni.

Mivel Balogh András többszöri felszólításra sem tudta kiegyenlíteni a számlát, 3 és fél hónapos elmaradása miatt vissza kellett adnia az autót. A férfi ismerettségi körében állítása szerint legalább 20 embertől vették vissza az autót...miért nem lepődünk meg?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18