24 °C Budapest

Balogh András esete a lízingcéggel (no comment)

Pénzcentrum
2006. október 13. 10:00

Néhány nappal ezelőtt vették el Balogh Andrástól, Borsod megye egyik nagyvárosának lakójától az idén januárban vásárolt Opel Astra gépkocsiját, mivel nem tudta kifizetni a részleteket - írja a Magyar Nemzet könnyfakasztó cikke.

A lap munkatársa ezt követően mintegy mellékesen hozzáteszi, hogy Balogh úr az elmúlt évek során nem talált munkahelyet, a 10%-os önrész befizetésével elhozott kocsival pedig egy kiskereskedelmi vállalakozást akart beindítani. A férfi úgy gondolta, a 120 hónapos futamidő alatt majdcsak sikerül megkeresnie a havi törlesztőrészlet fedezetét.

A vállalkozás természetesen nem jött be, a konstrukció pedig CHF-alapú volt, Balogh úr így igazságtalannak tartja, hogy a forint leértékelődése csaknem havi 4 ezer forinttal dobta meg törlesztőrészletét. Mindemellett a férfi szerint a kocsi megvétele előtt szó sem volt a casco-ról, májusban azonban érkezett a felszólítás, hogy visszamenőleg is kellene fizetni.

Mivel Balogh András többszöri felszólításra sem tudta kiegyenlíteni a számlát, 3 és fél hónapos elmaradása miatt vissza kellett adnia az autót. A férfi ismerettségi körében állítása szerint legalább 20 embertől vették vissza az autót...miért nem lepődünk meg?

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?