16 °C Budapest

Cascoval vagy anélkül? - A kocsivásárlás veszélyei

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 10:30

Az autót vásárlók és hitelt felvevők többséfgénél az elsődleges szempont a törlesztőrészlet nagysága. S ennek köszönhetően az elmúlt években hatalmas "robbanás" volt tapasztalható a no cscos termékek piacán. Azonban ez a konstrukció fokozott veszélyt rejthet magába.

Az autót vásárlók és hitelt felvevők többséfgénél az elsődleges szempont a törlesztőrészlet nagysága. S ennek köszönhetően az elmúlt években hatalmas "robbanás" volt tapasztalható a no cscos termékek piacán. Azonban ez a konstrukció fokozott veszélyt rejthet magába - írja a Világgazdaság.

Az ú j gépkocsik eladási statisztikai fokozatosan csökkenő tendenciáról árulkdnak. Ennek következtében a kereskedők és a finanszírozók is minden alkalmat megragadnak, hogy fellendítsék forgalmukat.

Ezért voltak kénytelenek előrukkolni a no csaco-s konstrukciókkal, melyek az elmúlt időszakban az új autó vásárlásoknál 10-50 százalék körül mozogtak, míg használt gépjárműveknél ez a szám 50-70 százalékra tehető.

Ez a bővülési ütem pedig már nem csupán a finanszírozók kockázatát növeli, hanem a szakszervizek is megérzik a bőrükön. Hiszen ezeknél a konstrukcióknál az ügyfél inkább a z olcsóbb szervizeket veszi igénybe.

Több lízingtársaság, beépített cascos hitellel lépett színre, ám kérdése, hogy ezzel sikerül-e visszaszorítani a casco mentes konstrukciókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kombinált termék azon az elven működik, hogy az autótulajdonosoknak nem kell külön cascot kötnie a finanszírozott gépjárműre, hanem a biztosítási díjakat a törlesztőrészletbe építik és így együtt fizeti meg az ügyfél.

Azonban az érdeklődőneknem árt felkészülni arra, hogy nem sióok választási lehetőségük van - legalábbis egyelőre - a különböző casco ajánlatok között. Ugyanis a finanszírozól legtöbbször csak egy biztosítóval állnak kapcsolatban.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?