Cascoval vagy anélkül? - A kocsivásárlás veszélyei

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 10:30

Az autót vásárlók és hitelt felvevők többséfgénél az elsődleges szempont a törlesztőrészlet nagysága. S ennek köszönhetően az elmúlt években hatalmas "robbanás" volt tapasztalható a no cscos termékek piacán. Azonban ez a konstrukció fokozott veszélyt rejthet magába.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az autót vásárlók és hitelt felvevők többséfgénél az elsődleges szempont a törlesztőrészlet nagysága. S ennek köszönhetően az elmúlt években hatalmas "robbanás" volt tapasztalható a no cscos termékek piacán. Azonban ez a konstrukció fokozott veszélyt rejthet magába - írja a Világgazdaság.

Az ú j gépkocsik eladási statisztikai fokozatosan csökkenő tendenciáról árulkdnak. Ennek következtében a kereskedők és a finanszírozók is minden alkalmat megragadnak, hogy fellendítsék forgalmukat.

Ezért voltak kénytelenek előrukkolni a no csaco-s konstrukciókkal, melyek az elmúlt időszakban az új autó vásárlásoknál 10-50 százalék körül mozogtak, míg használt gépjárműveknél ez a szám 50-70 százalékra tehető.

Ez a bővülési ütem pedig már nem csupán a finanszírozók kockázatát növeli, hanem a szakszervizek is megérzik a bőrükön. Hiszen ezeknél a konstrukcióknál az ügyfél inkább a z olcsóbb szervizeket veszi igénybe.

Több lízingtársaság, beépített cascos hitellel lépett színre, ám kérdése, hogy ezzel sikerül-e visszaszorítani a casco mentes konstrukciókat.

A kombinált termék azon az elven működik, hogy az autótulajdonosoknak nem kell külön cascot kötnie a finanszírozott gépjárműre, hanem a biztosítási díjakat a törlesztőrészletbe építik és így együtt fizeti meg az ügyfél.

Azonban az érdeklődőneknem árt felkészülni arra, hogy nem sióok választási lehetőségük van - legalábbis egyelőre - a különböző casco ajánlatok között. Ugyanis a finanszírozól legtöbbször csak egy biztosítóval állnak kapcsolatban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?