27 °C Budapest

Hitel autófedezetre: egyre többen tolják be a járgányt!

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 09:30

Egyre népszerűbb a magánszemélyek körében a gépjárműfedezet mellett nyújtott kölcsön, melyet a gyorsaság, a rugalmas hitelbírálat, a kevesebb papírmunka és a vonzó árazás tesz igazán kedveltté - írja a Világgazdaság.

Egyes piaci szereplőknél nem csak tehermentes autókra lehet kölcsönt kapni, az autófinanszírozási szegmens stagnálása ugyanis alternatív csatornák felé tereli a lízingcégeket. A társaságok tapasztalatai szerint egyébként ebben a szegmensben a fizetési morál jóval kedvezőbb, mint az autóvásárlók körében.

Az eszközfedezet meg is könnyíti a hitelfelvételt, hiszen gyorsabb, rugalmasabb hitelbírálatot tesz lehetővé, melynek eredményeként 2-5 nap alatt hozzájuthat az ügyfél az igényelt pénzhez. A bekért dokumentumok száma is kevesebb, mint egy hagyományos banki személyi kölcsönnél.

A termék árazása megfelel az autóvásárlási kölcsönök kamatainak, így lényegesen olcsóbb az áruhiteleknél. Ennek megfelelően a legtöbben a személyi kölcsön helyett, illetve annak kiváltására igényli ezt a konstrukciót.

A THM 9-13% között mozog és a cégek az autó Eurotax eladási érték legfeljebb 70-80%-át finanszírozzák. A tapasztalatok szerint átlagosan 1.2-1.5 millió forint hitelt igényelnek az ügyfelek, jellemzően 72-84 hónapra.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?