20 °C Budapest

Ismét csökken a benzin ára?

Pénzcentrum
2006. október 9. 08:30

A megelőző heti megtorpanás után a múlt héten ismét csökkenésnek indultak a benzin- és gázolajárak a nemzetközi piacokon, melynek következtében nem elképzelhetetlen egy újabb kiskereskedelmi ármérséklés a hazai kutaknál. A csökkentés elsősorban a jelentősebb mértékű esést mutató benzin esetében valószínűsíthető. Az irányadó benzin jegyzésárak 4.2%-os csökkenést mutattak az elmúlt hét során

A megelőző heti megtorpanás után a múlt héten ismét csökkenésnek indultak a benzin- és gázolajárak a nemzetközi piacokon, melynek következtében nem elképzelhetetlen egy újabb kiskereskedelmi ármérséklés a hazai kutaknál. A csökkentés elsősorban a jelentősebb mértékű esést mutató benzin esetében valószínűsíthető.

Az irányadó benzin jegyzésárak 4.2%-os csökkenést mutattak az elmúlt hét során a világpiacon, s a dollárban számolt árat a forint árfolyamának elmozdulása sem változtatta meg jelentősebb mértékben.

  
A forintban számolt 4.3%-os mérséklődés következtében a szokásos szerdai ármódosítás során legfeljebb néhány forintos csökkentés képzelhető el, melynek valószínűségét és mértékét azonban csökkenthetik az OPEC kitermelés csökkentésre vonatkozó törekvési, valamint az észak-koreai kísérleti atomrobbantások (geopolitikai kockázat).


A gázolaj esetében jelentős mozgás nem volt megfigyelhető a piacon az elmúlt hét során, dollárban 1, forintban pedig 1.1%-os volt a csökkenés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?