4 °C Budapest

Ismét csökken a benzin ára?

Pénzcentrum
2006. október 9. 08:30

A megelőző heti megtorpanás után a múlt héten ismét csökkenésnek indultak a benzin- és gázolajárak a nemzetközi piacokon, melynek következtében nem elképzelhetetlen egy újabb kiskereskedelmi ármérséklés a hazai kutaknál. A csökkentés elsősorban a jelentősebb mértékű esést mutató benzin esetében valószínűsíthető. Az irányadó benzin jegyzésárak 4.2%-os csökkenést mutattak az elmúlt hét során

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megelőző heti megtorpanás után a múlt héten ismét csökkenésnek indultak a benzin- és gázolajárak a nemzetközi piacokon, melynek következtében nem elképzelhetetlen egy újabb kiskereskedelmi ármérséklés a hazai kutaknál. A csökkentés elsősorban a jelentősebb mértékű esést mutató benzin esetében valószínűsíthető.

Az irányadó benzin jegyzésárak 4.2%-os csökkenést mutattak az elmúlt hét során a világpiacon, s a dollárban számolt árat a forint árfolyamának elmozdulása sem változtatta meg jelentősebb mértékben.

  
A forintban számolt 4.3%-os mérséklődés következtében a szokásos szerdai ármódosítás során legfeljebb néhány forintos csökkentés képzelhető el, melynek valószínűségét és mértékét azonban csökkenthetik az OPEC kitermelés csökkentésre vonatkozó törekvési, valamint az észak-koreai kísérleti atomrobbantások (geopolitikai kockázat).


A gázolaj esetében jelentős mozgás nem volt megfigyelhető a piacon az elmúlt hét során, dollárban 1, forintban pedig 1.1%-os volt a csökkenés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?