Bye bye MÁV! - Olcsó húsnak...

Pénzcentrum
2006. június 1. 09:00

Felfüggesztette a PSZÁF a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységét június 2-tól szeptember 30-ig, mivel az adatfeldolgozási- és nyilvántartási rendszerben jelentkező hiányosságok rányomták bélyegüket az ügyfelek kiszolgálására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A kényszerpihenő ideje alatt a biztosító nem köthet újabb kgfb-szerződést, meglévő ügyfelei kárigényeit azonban köteles rendezni.

Június 30-ig a biztosítónak ki kell építenie egy olyan adatfeldolgozási- és nyilvántartási rendszert, melynek segítségével képes eleget tennie a jogszabályok által előírt tájékoztatási, kárrendezési és adatszolgáltatási kötelezettségének.

A MÁV 4 éve lépett be a kgfb-piacra, ahol alacsony díjai miatt évről-évre megtöbbszörözte ügyfélszámát és díjbevételeit. A kevés embert foglalkoztató biztosító azonban nem tudta feldolgozni a rengeteg szerződést, így előfordult, hogy a kártérítési igénnyel jelentkező autósoknak hónapokig kellett várniuk a pénzükre.

Korábban tavaly novemberben a PSZÁF egy célvizsgálatot követően kötelezte a biztosítót egy intézkedési terv kidolgozására, melyet végül el is fogadott, mostanra azonban kiderült, hogy nem szűntek meg a hiányosságok.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20