21 °C Budapest

Törhetsz-zúzhatsz: casco sem kell, fizetnek!

Pénzcentrum
2006. február 14. 12:05

Az autós társadalmat általában kétféle biztosítás érdekli. Az egyik a kötelező felelősségbiztosítás (ha esetleg neki menne egy másik autósnak akkor ne kelljen zsebből kifizetnie a javítás költségeit), a másik pedig a casco. Azonban míg az első kötelező (ahogy a nevéből is kiderül), tehát minden autósnak van, addig a másik szabadon választható, ezért az autósok egy igen jelentős százaléka nem veszi igénybe a biztosítók ezen szolgáltatásait. Általában csak az új autót, illetve a néhány éves gépkocsit vásárlók kötnek casco biztosítást (leginkább még itt is csak azért mert a lízingszerződés mellé gyakran kötelező).

 
Éppen ezért a biztosítók minél több akcióval, és a kötelezőhöz kapcsolt termékekkel próbálják meg az ügyfelekkel megszerettetni az öngondoskodás eme formáját.
Az ajándékozós
Donauer Márk a Groupama gépjármű termékfejlesztési osztályvezetője elmondta, hogy: "A 2005. október 29-én meghirdetett kgfb tarifa alapján: A Groupama Biztosító Rt. honlapján, 2005. november 1.-ig regisztrált új ügyfeleket, amennyiben 2005. december 31-ig KGFB szerződést kötnek Társaságunknál, 2006. január 1-i kockázatviselés kezdettel, megajándékozzuk egy 2.000.000.- Ft biztosítási összegű baleset-biztosítással a szerződés érvényességi idejére, de legfeljebb a 2006-os évre.
Ebben az esetben a baleset-biztosítás egy külön biztosítási szerződés keretében, kizárólag közlekedési balesetekre nyújt fedezetet, baleseti halál esetén 1.000.000.-Ft összegben, a balesetből eredő rokkantság esetén, 51%-os rokkantság felett, 2.000.000.-Ft biztosítási összeg erejéig.
Ez a balesetbiztosítás a kgfb szerződést megkötő személyére szól, nem természetes személy esetén a kgfb szerződőnek kell megneveznie azt a személyt, akire a balesetbiztosítást kötni szeretnék.
A Casco Dynamic szerződés esetében viszont kedvező díjon (2.000,- Ft/év) kiegészítő balesetbiztosítási szolgáltatást nyújtunk, szintén a szerződő/biztosított nevére."
Az összekapcsolós
A Generali-Providencia Biztosító Rt. az Õrangyal biztosítási csomag keretében az ügyfeleinek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását egészíti ki 3-féle szolgáltatással: gépjármű assistance biztosítással, balesetbiztosítással és jogvédelem-biztosítással.
Gépjármű assistance biztosítás a gépjármű közúti balesetből eredő meghibásodása miatti menetképtelensége esetén nyújt segítséget Magyarország területén. Amennyiben a gépjármű menetképtelenné válik, a biztosító segélyautót vagy autómentőt küld a helyszínre, majd a kiküldött szerelő megpróbálja ismét menetképessé tenni az autót. A biztosító maximum 20.000 Ft összeghatárig állja a helyszínre történő kiszállás és a javítás díját. Amennyiben a gépjárművet a helyszínen nem lehet menetképes állapotba hozni, a kiküldött autómentő a járművet szervizbe vagy a szerződő lakóhelyére szállítja. A biztosító maximum 20.000 Ft összeghatárig megtéríti a szervizbe szállítás költségét.
A csomagban található balesetbiztosítás kártérítést nyújt baleseti sérülés esetén a gépjármű vezetőjének és utasainak egyaránt, függetlenül attól, hogy a balesetet a biztosított okozta-e vagy sem. A biztosítás baleseti halál illetve baleseből eredő minimum 30%-os mértékű maradandó egészségkárosodás esetén nyújt kártérítést. Baleseti halál és 100%-os rokkantság esetén a kártérítés összege 500-500.000 Ft.
A jogvédelem-biztosítás ügyfeleknek jogi érdekeinek érvényesítéséhez nyújt segítséget bíróságok, hatóságok előtti eljárásokban. Kártérítési vitákban, bűntető és szabálysértési eljárásokban, illetve a gépjárművel kapcsolatos szerződések terén a biztosító tanácsadással, bíróságok, hatóságok előtti jogi képviselettel áll az ügyfél rendelkezésére, illetve mindezek költségét megtéríti maximum 300.000 Ft összeghatárig.

Az Õrangyal biztosítási csomag személygépjárművekre, terepjárókra és 2 tonna hasznos terhelhetőség alatti kistehergépjárművekre köthető meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé. A biztosítás éves díja mindössze 3000 F

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem