23 °C Budapest

Miért olcsóbb a MÁV, a TIR és a Köbe ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 11:28

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. - írja a Napi Gazdaság

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. – írja a Napi Gazdaság
Az alacsonyabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifák mögött a nonprofit működés rejlik- állítják a szervezetek képviselői. Ezek a társaságok nem rendelkeznek a biztosítókra jellemző nagy hálózatokkal és az értékesítést is képesek olcsón megoldani az online alkuszok segítségével. A biztosítási törvény 562,5 millió forintban határozza meg az egyesületek minimális biztonsági tőkéjét 2006 végére.
A legjobban ezen a téren a legtöbb tagot számláló Közlekedési Biztosító Egyesület (Köbe) áll, az idei 544 milliós értékével akár már az év végére teljesíteni tudja az elvárásokat. A TIR évi 90-150 milliós eredményt várva év végére 425 milliós biztonsági tőkét remél, míg a  MÁV Általános Biztosító Egyesület a Mabisz adatai alapján csupán 251 milliós alaptőkével rendelkezik.
Az Európai Unióban a biztosítási szektor 20 százaléka van egyesületi kézben. A pótdíjfizetési lehetőség, ami az egyesületek sajátossága, ott nem okoz problémát. A biztonságos működés érdekében ugyanis ezek a szolgáltatók mindenütt nemzetközileg elismert viszontbiztosítókkal dolgoznak.
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?