18 °C Budapest

Miért olcsóbb a MÁV, a TIR és a Köbe ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 11:28

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. - írja a Napi Gazdaság

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. – írja a Napi Gazdaság
Az alacsonyabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifák mögött a nonprofit működés rejlik- állítják a szervezetek képviselői. Ezek a társaságok nem rendelkeznek a biztosítókra jellemző nagy hálózatokkal és az értékesítést is képesek olcsón megoldani az online alkuszok segítségével. A biztosítási törvény 562,5 millió forintban határozza meg az egyesületek minimális biztonsági tőkéjét 2006 végére.
A legjobban ezen a téren a legtöbb tagot számláló Közlekedési Biztosító Egyesület (Köbe) áll, az idei 544 milliós értékével akár már az év végére teljesíteni tudja az elvárásokat. A TIR évi 90-150 milliós eredményt várva év végére 425 milliós biztonsági tőkét remél, míg a  MÁV Általános Biztosító Egyesület a Mabisz adatai alapján csupán 251 milliós alaptőkével rendelkezik.
Az Európai Unióban a biztosítási szektor 20 százaléka van egyesületi kézben. A pótdíjfizetési lehetőség, ami az egyesületek sajátossága, ott nem okoz problémát. A biztonságos működés érdekében ugyanis ezek a szolgáltatók mindenütt nemzetközileg elismert viszontbiztosítókkal dolgoznak.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04