Miért olcsóbb a MÁV, a TIR és a Köbe ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 11:28

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. - írja a Napi Gazdaság

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. – írja a Napi Gazdaság
Az alacsonyabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifák mögött a nonprofit működés rejlik- állítják a szervezetek képviselői. Ezek a társaságok nem rendelkeznek a biztosítókra jellemző nagy hálózatokkal és az értékesítést is képesek olcsón megoldani az online alkuszok segítségével. A biztosítási törvény 562,5 millió forintban határozza meg az egyesületek minimális biztonsági tőkéjét 2006 végére.
A legjobban ezen a téren a legtöbb tagot számláló Közlekedési Biztosító Egyesület (Köbe) áll, az idei 544 milliós értékével akár már az év végére teljesíteni tudja az elvárásokat. A TIR évi 90-150 milliós eredményt várva év végére 425 milliós biztonsági tőkét remél, míg a  MÁV Általános Biztosító Egyesület a Mabisz adatai alapján csupán 251 milliós alaptőkével rendelkezik.
Az Európai Unióban a biztosítási szektor 20 százaléka van egyesületi kézben. A pótdíjfizetési lehetőség, ami az egyesületek sajátossága, ott nem okoz problémát. A biztonságos működés érdekében ugyanis ezek a szolgáltatók mindenütt nemzetközileg elismert viszontbiztosítókkal dolgoznak.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?