11 °C Budapest

Miért olcsóbb a MÁV, a TIR és a Köbe ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 11:28

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. - írja a Napi Gazdaság

Sokan, és sokszor támadták az elmúlt néhány hétben a biztosítóegyesületeket az alacsony díjaik miatt. – írja a Napi Gazdaság
Az alacsonyabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifák mögött a nonprofit működés rejlik- állítják a szervezetek képviselői. Ezek a társaságok nem rendelkeznek a biztosítókra jellemző nagy hálózatokkal és az értékesítést is képesek olcsón megoldani az online alkuszok segítségével. A biztosítási törvény 562,5 millió forintban határozza meg az egyesületek minimális biztonsági tőkéjét 2006 végére.
A legjobban ezen a téren a legtöbb tagot számláló Közlekedési Biztosító Egyesület (Köbe) áll, az idei 544 milliós értékével akár már az év végére teljesíteni tudja az elvárásokat. A TIR évi 90-150 milliós eredményt várva év végére 425 milliós biztonsági tőkét remél, míg a  MÁV Általános Biztosító Egyesület a Mabisz adatai alapján csupán 251 milliós alaptőkével rendelkezik.
Az Európai Unióban a biztosítási szektor 20 százaléka van egyesületi kézben. A pótdíjfizetési lehetőség, ami az egyesületek sajátossága, ott nem okoz problémát. A biztonságos működés érdekében ugyanis ezek a szolgáltatók mindenütt nemzetközileg elismert viszontbiztosítókkal dolgoznak.
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm