33 °C Budapest
Bokeh, communication and social media, a black woman with phone typing at night with city lights in background. Technology, surfing the internet or browsing online shopping, contact in the evening.

Óriási veszélyben a magyar nők: letaglózó kutatás érkezett, ezzel jobb lesz vigyázni otthon, munkahelyen

2024. május 13. 17:14

Az Oxford Internet Institute 168 ország adatait elemző tanulmánya kimutatta, hogy az internet-hozzáférés és -használat pozitívan korrelál az életelégedettséggel és társadalmi jóléttel, bár a fiatal nők körében néhány esetben negatív összefüggéseket találtak.

Az Oxford Internet Institute által végzett új kutatás, amely 168 ország adatait elemezte, arra a következtetésre jutott, hogy az internet-hozzáférés és használat pozitívan korrelál a jólléttel. Ez a megállapítás különösen fontos az online ártalmakkal kapcsolatos aggodalmak idején, amikor számos országban, beleértve az EU-t és az Egyesült Királyságot is, új törvények születtek.

A tanulmány szerint az internet általános előnyei alátámasztják azt az álláspontot, hogy a szabályozóknak adatokra kellene támaszkodniuk döntéseik meghozatalakor, nem pedig anekdotikus bizonyítékokra. Andrew Przybylski professzor, a kutatás vezetője hangsúlyozta az adatok fontosságát a politikai döntéshozatalban és figyelmeztetett arra, hogy nem szabad egyenmegoldásokkal előállni - írja a BBC cikke

A kutatók 2006 és 2021 között világszerte több mint kétmillió ember adatait elemezték. Az eredmények szerint az internet-hozzáférés vagy aktív használata nagyobb életelégedettséggel és társadalmi jóléttel függ össze. Kevin McConway statisztikus professzor szerint ez a kutatás széles körű volt, és hasznos információkat nyújt.

A tanulmány különös figyelmet fordított a fiatal nőkre, akiknél néhány esetben negatív összefüggést találtak az internethasználat és a jóllét között. Ez összhangban van korábbi jelentésekkel, amelyek cyberbullying növekedéséről és depressziós tünetekről számoltak be ebben a csoportban. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tanulmány korlátai között említették az ok-okozati összefüggések bizonyításának hiányát és azt a tényt, hogy nem tudták teljesen kizárni más tényezők hatását, például a jövedelemnövekedést.

Przybylski professzor hangsúlyozta annak fontosságát, hogy adatokon alapuló politikai döntéseket hozzanak annak érdekében, hogy ne hagyjanak cserben családokat. A tanulmány eredményeit a Technology, Mind and Behavior című szakfolyóiratban fogják publikálni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem