16 °C Budapest
A router for radio frequency connection

Gond van a Magyarországon is használt wifi routerekkel: bármikor beüthet a baj

2024. április 23. 09:14

Már egy éve elérhető egy javítás a TP-Link wifi routerének sebezhetőségéhez, sokan azonban még mindig nem frissítettek a wifi-hálózatot biztosító eszközóket. Pedig súlyos problémáról van szó.

Az Archer AX21 (AX1800) wifi router sebezhetőségéhez egy éve már elérhető javítás, de sokan még mindig nem frissítették a hálózatukat- írta meg a Bleeping Computer. Legalább hat különböző botnet kártevő használja ki ezt a rést, és a támadások száma egyre nő.

A botnetek irányítást szereznek a sebezhető routerek felett, és különböző kártékony tevékenységekben vesznek részt. Még mindig sok felhasználó nem frissítette a firmware-t, pedig az egy évvel ezelőtt elérhetővé vált. Az útmutató a frissítéshez Magyarországon is elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem