18 °C Budapest
Facebook application icon on Apple iPhone 13 Pro, smartphone with login home page facebook logo icon on the screen popular social media network from Meta : Bangkok, Thailand - June 3 2022

Súlyos pert kapott a nyakába Mark Zuckerberg: súlyos ítéletet mondhatnak a Facebook, Instagram felett

2024. április 16. 17:44

Egy amerikai bíróságon elutasították Mark Zuckerberg techmilliárdos ellen benyújtott 25 keresetet, amelyek a Meta vezérigazgatóját tették felelőssé az Instagram és a Facebook által okozott közösségi médiafüggőségért. A cég elleni per azonban tovább folytatódik - tudósított a Business Insider.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója mentesült a személyes felelősségre vonás alól egy hétfő ítélettel. A keresetek azt állították, hogy ő felelős az Instagram és a Facebook által okozott médiafüggőségért. Yvonne Gonzalez Rogers amerikai kerületi bírónő döntése értelmében Zuckerberg nem tehető felelőssé pusztán a vállaltnál betöltött pozíciója okán. A keresetek szerint Zuckerberg irányította azokat a döntési fázisokat, amelyek fokozták a felhasználói elkötelezettséget, miközben figyelmen kívül hagyta a gyerekek biztonságára vonatkozó figyelmeztetéseket.

A bírói ítélet megerősítette azt a jogi elvet, hogy a vállalati vezetők általában védettek a személyes felelősség alól. Rogers bírónő kiemelte, hogy nem támogatható egy olyan újszerű megközelítés, amely közzétételi kötelezettséget róna minden nyilvános szerepet betöltő személyre.

Ezenfelül Rogers több száz más per felügyeletét is ellátja, amelyek az Alphabet, Bytedance és Snap vállalatokat érintik. Ezek a peres eljárások arra irányulnak, hogy felhívják a figyelmet arra, hogyan járulnak hozzá ezekhez a platformok a gyermekek mentális és fizikai egészségét negatívan befolyásoló közösségi médiafüggőséghez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem