10 °C Budapest
Modern stylish middle eastern businessman lawyer with breifcase checking mobile phone app standing on office area

Változtat árain a Vodafone: ennek sok előfizető nem fog örülni

2022. október 21. 20:06

Élve a jogszabály által, illetve a szerződési feltételekben biztosított lehetőségével az összes lakossági, illetve számos flottás és kisvállalati tarifa és szolgáltatás díját korrigálja január 1-jétől a Vodafone Magyarország.

A tavaly szeptemberi és az idén augusztus végi átlagos fogyasztói árindex-változásnak megfelelően korrigálja szolgáltatási díjait január 1-jétől a Vodafone Magyarország. Az erről szóló tájékoztató a napokban kapják meg a cég lakossági és egyes kisvállalati ügyfelei, valamint néhány flottapartner - vagyis azok, akiket az árváltozás érinteni fog.

A Vodafone Magyarország a magyarországi távközlési piacon elsőként illesztette be általános szerződési feltételeibe az automatizált, inflációarányos díjkorrekciót, mely azóta a piac két másik, meghatározó szereplője, a Yettel Magyarország és a Magyar Telekom is átvett kisebb-nagyobb módosításokkal.

Az intézkedés lényege, hogy a szolgáltatók a rendkívüli mértékben megugró mértékű pénzromlásra arányos ellensúlyozással reagálni tudjanak éves szinten - ehhez mindegyik cég a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett árindex-változás adatokból dolgozik, ám más időintervallumot átlagolva, így kerül sor elsőként a Vodafone árkorrekciójára, melyet előreláthatóan 2023. februárjában követhet a Yettel és a Magyar Telekom - a 2022-es naptári évre vonatkozó átlagos árindex-változást alapul véve (ami alighanem magasabb értéket mutat majd, mint a Vodafone esetében).

A díjkorrekció tényét a szolgáltató megerősítette a HWSW informatikai lapnak, a Vodafone Magyarország sajtóosztályán elmondták, hogy a szolgáltató 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszak 109,39 % mértékű átlagos fogyasztói árindex változást figyelembe véve 2023. január 2-tól hasonló mértékű a hatályos Általános Szerződési Feltételek szerinti automatikus díjkorrekciót alkalmaz lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleinél. A díjkorrekció az otthoni (vezetékes) és a mobil szolgáltatások előfizetési díjait egyaránt érinti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm