17 °C Budapest
Young woman relaxing on the couch at home and watching videos on demand on her TV, entertainment concept

Rég várt premierekkel jön az HBO Max, Netflix, Amazon Prime, Disney+: ezeket várjuk októberben

2022. október 3. 15:03

Az október sem telhet el streaming premierek nélkül: az HBO Maxon, Netflixen, Prime Videon és az Apple TV+-on is a horrorfilmeké a főszerep a hónapban, de a klasszikusok és a nagy hollywoodi blockbusterek szerelmeseinek is tartogatnak újdonságokat a szolgáltatók. Összeszedtük a legjobban várt októberi film- és sorozatpremiereket.

Októberben sem maradunk kasszasikerek és sorozatok nélkül az HBO Maxon, Netflixen, Prime Videon és az Apple TV+-on. Bár a halloweenre tekintettel a hónapban a horrorfilmeké a főszerep, de annak se kell aggódnia, aki nem tartozik a műfaj szerelmesei közé.

A streaming szolgáltatók műsorára ugyanis régi klasszikusok, új, nagyköltségvetésű filmek és különböző régóta várt sorozatok is. Összeszedtük most az elkövetkezendő hetek legérdekesebbeit.

Elveszett város (The Lost City)
Október 21, HBO Max

A Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével készült kalandfilmet még a nyár folyamán mutatták be, és ahogyan az lenni szokott most landolt az HBO Max kínálatában. A történet szerint az írónőt (Sandra Bullock) elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), hogy elvezesse őt a legutóbbi regényében szereplő elveszett város kincséhez. A filmet október 21-től láthatjuk az HBO Max-on.

Staten Island királya (The King of Staten Island)
Október 7, Netflix

A Staten Island királya főszereplője a hazánkban is egyre híresebb komikus, Pere Davidson aki önmagát játssza az önéletrajzi ihletésű filmben. A történet szerint adott Scott (Davidson), akinek édesapja egyike a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás során a mentés közben meghalt tűzoltóknak próbálja feldolgozni a traumát, miközben legnagyobb álma, hogy tetoválóművész legyen. A film egy klasszikus fejlődéstörténet jó sok fekete humorral fűszerezve.

Gothika
Október 15, Netflix

A Gothika egy 2004-es thriller, a főszerepben Halle Berry-vel, aki egy börtönpszichológust alakít, aki egyik este majdnem elüt egy, az úton álló sebesült lányt, amikor is félrerántja a kormányt és balesetet szenved. Mire azonban felébred őrültnek titulálva, bezárva találja magát az elmegyógyintézetben. A filmet október 15-től nézhetik meg a thriller műfaj szerelmesei.

Harrigan úr telefonja (Mr. Harrigan’s Phone)
Október 5, Netflix

A Harrigan úr telefonja egy Stephen King kisregényen alapszik, ami Craig és a magánakvaló, idps Mr. Harrigan barátságának történetével indul. Azonban miután a férfi meghal Craig furcsa üzeneteket kap a telefonjára halott mentorától. A horrorfilmet a Netflix kínálatában találhatjuk meg szerdától.

Periféria
Október 21, Prime Video

A Periféria szintén egy regényadaptáció: a sorozatot a Westworld alkotói William Gibson azonos című regénye alapján készítették el Chloe Grace Moretz (a HA/VER és a Suspiria sztárja) főszereplésével. A történet szerint a főhősnő, Flynn két pillanat között ragadt. Az egyik jelene ahol alantas munkákkal próbálja fenntartani magát, a másik pedig a jövő, ahol összeomlott a társadalom.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Guiellermo del Toro: Rémségek tára
Október 25, Netflix

Bár az antalógiasorozatot nem Guiellermo del Toro rendezte, de ő válogatta össze azokat a horrorfilmrendezőket, akik a Rémségek tára 8 történetét megrendezték. Az október 25-én bemutatásra kerülő sorozatnak bevallott célja, hogy feszegesse a zsáner határait és megkérdőjelezze, hogy mit is jelent pontosan a hagyományos horror.

Raymond és Ray
Október 21, Apple TV+

A vígjáték főszereplői Ewan McGregor és Ethan Hawke. A film premierje a 2022-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt még szeptember 12-én és október 21-én érkezik meg hazánkba az Apple TV+-ra.

Stúdió 666
Október 2, HBO Max

A Stúdió 666-ban a Foo Fighters tizedik albumuk felvétele miatt beköltözik az Encino kastélyba, amely szörnyű titkokat rejt. A ház új lakói szembe találjak magukat a természetfeletti erőkkel és nem csak az életükért, de az album elkészüléséért is meg kell küzdeniük. A horror-vígjátékot vasárnap, október 2-án mutatták be az HBO Max-on.

Hókusz Pókusz 2.
Október 1, Disney+

Az 1993-as fantasy/horror klasszikusnak mostanra készült el a folytatása. A mesében természetesen visszatér Sarah Jessica Parker, Bette Midler és Kathy Najmy, mint boszorkány. A mesefilm folytatása pedig méltó utódja lett az első résznek.

A Fehér Lótusz (The White Lotus) 2. évad
Október 31, HBO Max

A 10 Emmy-díjas A Fehér Lótusz (The White Lotus, 10.31) antológia sorozat új évada, amelyben szereplőink ezúttal Sziciliában próbálnak kikapcsolódni. Az új évad főbb szereplői Jennifer Coolidge, F. Murray Abraham, Aubrey Plaza, Theo James és Michael Imperioli.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm