Telecommunication tower with 4G, 5G transmitters. Cellular base station with transmitter antennas on a telecommunication tower on against a blue sky with clouds. Tinted

Itt a bejelentés: megveszi a magyar Vodafonet a 4iG

2022. augusztus 22. 08:25

Megvásárolja a 4iG a Vodafone magyarországi operációját, ezzel a rendszerváltás óta nem látott akvizíció mehet végbe. Amint a felvásárlás lezárul, a 4iG megkerülhetetlen szereplő lesz a távközlési piacon.

Előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a magyar állammal a 4iG telekommunikációs cég, mely leszögezi, meg meg szeretnék vásárolni a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-t. Teszik mindezt azért, mert szándékuk szerint ez egy lépés lehet egy nemzeti, piacvezet infokommunikációs vállalat létrehozása felé.  A bejelentés szerint a 4iG 51, a magyar állam pedig 49 százalékos tulajdonosa lenne a Vodafone-nak. A tranzakció a Vodafone Magyarország átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a persze a szükséges hatósági eljárásokat követően 2022 végéig zárulhat le - áll a 4iG közleményében.

A Vodafone Magyarország felvásárlása alapjaiban rendezheti át a hazai távközlési piacot. Az internet-, valamint az előfizetéses televíziós és digitális sugárzás mellett a 4iG -  a tranzakció zárását követően - a mobiltávközlés területén is tekintélyes szereplő lesz.

A Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt. Az akvizícióval egy döntően magyar tulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoport jöhet létre, amely az ország második legnagyobb szolgáltatójává válhat

- hangsúlyozta a bejelentésben Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az előfizetés részesedés arányában a Vodafone a magyar piac abszolút második legnagyobb szereplője: több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőt szolgál ki (mobil 3 millió, vezetékes szolgáltatások 800 ezer), amely által több mint 5 millió bevételt biztosító előfizetéssel (RGU – Revenue Generating Unit, 3 millió mobil, 700 ezer tv, 700 ezer szélessávú internet, 600 ezer vezetékes hang) rendelkezett 2022 júliusában.

A tervezett akvizícióval létrejövő csoport összességében 7,6 millió db RGU-val rendelkezhet 2022 végére - írják még a közleményben. A 2020-21-es üzleti évben a Vodafone Magyarország éves árbevétele 278 milliárd forint volt, EBITDA-ja pedig meghaladta a 93 milliárd forintot. A vállalat munkavállalóinak létszáma több mint 3 ezer fő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?