7 °C Budapest

Kellemetlen percek az ATM-nél: így még biztosan nem vettél fel pénzt

Pénzcentrum
2014. március 29. 16:00

Az angliai Nottingham lakói joggal érezhetik úgy, hogy kénytelen meghajolni a Sainsbury's üzletlánc bankjának akarata előtt. Le kell ugyanis térdelnie vagy guggolnia annak, aki készpénzt szeretne felvenni a boltnál található ATM-ből.

Már nem csak akkor érhetik kellemetlen meglepetések a készpénzre vágyókat Nottinghamben, amikor kiderül, hogy nincs elég pénz a számlájukon. A város lakói közül ugyanis sokan megdöbbenve tapasztalhatták, hogy körülbelül 40 centiméter magasan lett beszerelve egy automata a helyi Sainsbury's élelmiszerüzletnél. Csodálkozásának vagy felháborodásának számos helybéli hangot is adott a közösségi média oldalain. Aki pénzt szeretne felvenni, az kénytelen leguggolni vagy letérdelni már ahhoz is, hogy a PIN kódját beüsse. Ráadásul ez az egyetlen ATM a környéken, ezért a vásárlóknak nincs is túl sok választási lehetőségük, ha készpénzre van szükségük - írja a Daily Mail.

Forrás: Daily Mail

A Sainsbury's szupermarket magyarázata szerint azért található ilyen közel a talajhoz az ATM, mert az üzlet egy dombon található. A szóvivő nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, elmondása szerint nyilatkozatukban mindent elmondtak. Annyit még hozzátett, hogy még soha nem érkezett panasz a vevőktől, de ennek ellenére fontolóra veszik az automata áthelyezését.

Forrás: Daily Mail

A történet további érdekessége, hogy a szomszédban egy kerekesszéket árusító üzlet található. A kereskedő azt sérelmezi, hogy az ATM még a kerekesszéket használók számára is túl alacsonyan van. Mivel a kerekesszék ülésrésze úgy 76 centiméterre van a talajtól, ezért az automatát is legalább ilyen magasan kellett volna beszerelni, plusz még egy olyan 25 centire lenne szükség, hogy valaki elérje a billentyűzetet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem