25 °C Budapest
Hatalmas tévhitről hullott le a lepel: ezért lépnek félre a házas férfiak valójában

Hatalmas tévhitről hullott le a lepel: ezért lépnek félre a házas férfiak valójában

2024. március 13. 19:04

Egy angol író, Tracey Cox szerint a hűtlenség hátterében, a gyakori tévhitekkel ellentétben jóval összetettebb okok állnak. Ezek között szerepelhet önmagunk újrafelfedezésének a vágya is - írja a Daily Mail.

Tracey Cox szerint számos tévhit övezi a hűtlenséget, többek között az a nézet is ide tartozik, mely szerint csak a boldogtalan emberek lépnek félre. A társadalom gyakran elítéli azokat, akik megcsalják partnerüket, anélkül, hogy igazán megértenék a mögöttes okokat. Az új kutatások azonban rámutatnak arra, hogy a hűtlenség sokkal bonyolultabb jelenség, mint ahogy arról korábban vélekedtünk.

A technológia fejlődése és az egyre hosszabb, munkahelyen eltöltött idő mind megkönnyítik a félrelépést, ráadásul annak új formáit is lehetővé teszik. A digitalizáció korában már nem csak a fizikai viszonyok számítanak megcsalásnak; pedig az online interakciók és más virtuális tevékenységek is kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy hol húzódnak a hűtlenség határai.

Esther Perel belga terapeuta szerint még a boldog párok is félreléphetnek, amit sokszor önmaguk újrafelfedezésének vágya motivál. Egyesek úgy érzik, hogy egy viszony révén újra megerősíthetik saját értékeiket, vagy visszaszerezhetik párkapcsolatuk izgalmát.

A kutatások azt mutatják, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel lépnek félre boldog házasságban is, mint a nők, ennek ellenére azonban az elmúlt évtizedek során nőtt a hűtlen házas nők aránya is. Dr. Tammy Nelson amerikai szex- és párterapeuta szerint mindkét nem más okokból keres kapcsolaton kívül kielégülést.

A hűtlenség nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki rossz ember. Sok esetben jó szándékú emberek is félrelépnek különböző okokból kifolyólag. Wednesday Martin szerint sok nő esetében a viszony egyfajta jutalom lehet azért cserébe, mert oly sokat adnak családjuknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az általános vélekedés szerint egy csaló partnert mindig el kellene hagyni, azonban adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor egy viszony rávilágít egy kapcsolat mélyen gyökerező problémáira és lehetőséget teremthet ezek leküzdésére. Néha egy viszony segíthet tisztázni az érzelmeket, és változást hozhat egy stagnáló kapcsolatban.

Összességében Tracey Cox azt hangsúlyozza, hogy fontos felismernünk és elfogadnunk a hűtlenség összetett természetét. A megértés és a nyitottság elősegítheti a párkapcsolati problémák konstruktív kezelését és esetleges megoldását is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm