Happy couple holding hands and walking down city streets which are decorated with Christmas lights

Leesik az állad: még a pozsonyi karácsonyi vásárban is olcsóbb a lángos, mint a budapestiben

2023. december 14. 08:36

Ingyenes parkolás, 7 eurós sültkolbász, 3 eurós forraltbor. Ezt kínálja röviden a pozsonyi adventi vásár, ahol karácsony után is nyitva lesz a standok fele.

A szlovák fővárosban a koronavírus-járvány miatt az adventi vásározásban két év is kimaradt, azonban tavaly óta újra dübörögnek a karácsonyi vásárok. A Telex most a Pozsonyi vásárt mérte fel.

A lap újságírója a Duna innenső oldalán, az Aupark Tower pakrolóházban állt meg, ahol ingyenes volt a parkolás 3 órán keresztül, ezután pedig 3 eurót kellett fizetni óránként. Innen pedig 10-15 perc séta a karácsonyi vásár mindössze. Enni-inni, ahogyan a legtöbb vásárban itt is méterenként lehet, a cigánypecsenyétől a kolbászon át a loksáig mindent, de választhatunk puncsot, forralt bort, teát vagy szénsavas üdítőt is.

Azonban koránt sem mindegy, hogy mennyiért: a szénsavas üdítők és az ásványvíz 2 euró (380 forintos árfolyammal számolva 760 forint), míg Bécsben ez 3,5 (1330 forint). Két deci fehér forraltbor 3 euró (1140 forint), míg a puncs szintén 3,5 euró. A tea 2,50 (950 forint).

A szlovák karácsonyi káposztalevesért 5,9 eurót (2240 forint), a forró csokoládé pedig 5 euró (1900 forint). Azt viszont sokkoló látni, hogy a magyar lángos 7 euróba (2660 forintba) kerül, Bécshez hasonlóan, míg Budapesten a sajtos-tejfölös lángos 3900 forintba, míg a kolbászos-hagymás változat 6500 forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem