18 °C Budapest
Red seats at the cinema

Hódít a mozikban a Marvel új dobása: tömegek hömpölyögnek a kasszáknál, hogy láthassák

2023. március 2. 19:06

Az elmúlt hónapokban a magyar mozikban szinte mindenki csak az Avatar: A víz útja-ra volt kíváncsi. A trónról végül két héttel ezelőtt, a Magic Mike trilógia utolsó része taszította le, azonban Az utolsó táncnak sem volt hosszú a királysága. Múlthéten ugyanis A Hangya és a Darázs: Kvantumánia lett az első. Mutatjuk, hogy ezt sikerült-e ezen a héten is tartania a Marvel legújabb dobásának, illetve, hogy melyik 10 filmre voltak a magyar nézők a leginkább az elmúlt egy hétben.

Az utolsó, csütörtöktől szerdáig tartó mozis műsorhéten február 22 és március 1 között a legtöbb jegyet A Hangya és Darás: Kvantumániára váltották az emberek ezen a héten is a Filmforgalamzók Egyesületének adatai szerint. Ezzel az Marvel legújabb filmje ismételten legyőzte nemcsak az Avatar második részét, de a Magic Mike utolsó táncát is, ami ezen a héten mindössze a dobogó harmadik helyéig jutott.

Az elmúlt egy héten, a múlthéthez hasonlóan a Hangya és Darázs harmadik részére voltak a leginkább kíváncsiak a magyar nézők: 30495-en váltottak rá jegyet összesen, amivel több mint 64 millió forintot hagytak a mozik kasszáiban. A második helyre viszont egy nagy meglepetés érkezett a Kokainmedve képében. A filmre 27629 magyar volt kíváncsi, akik összesen 55 millió forintot fizettek a jegyekért. Ezzel a harmadik helyre került a Magic Mike: Az utolsó tánc, amire 28,7 millió forintértékben váltott jegyet 14492 néző.

Az elmúlt hónapok nagy kedvence, az Avatar: A víz útja a negyedik lett a bevétel alapján az elmúlt héten: 10241-en fizettek érte, összesen 25 millió forint értékben. Érdekesség azonban, hogy még mindig a top 5-ben van a 12 hete bemutatott Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság, ami alig maradt el bevétel szempontjából az Avatartól. 11060 filmrajongó hagyott ott a pénztáraknál közel 21,5 millió forintot. Ezzel a hatodik helyre került ezzel A gép, ami 16,5 millió forintnyi bevételt hozott és 7519-en látták.

Az ember, akit Ottónak hívnak lett a hetedik, miután 6868 ember volt rá kíváncsi és közel 14,5 millió forintot hozott a magyar moziknak. Nem sokkal van tőle lemaradva a nyolcadik helyezett, a múlthéten bemutatott az Eltűnt: 5443-an váltottak rá jegyet, amivel 11 millió forintos bevétellel nyitott a mozikban. Kilencedik lett a héten Guy Ritchie filmje, a Fortune hadművelet – A nagy átverés, ami 10 millió forint bevételt termelt, hála a 4674 nézőjének. Utolsó lett ezzel az egy hónappal ezelőtt bemutatott Asterix és Obelix: A Középső Birodalom. A vígjátékra 3920-an voltak kíváncsiak, amivel közel 8 millió forintot hozott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem