Front view of the top of a young womans head and eyes as she watches a movie online, relaxing on sofa, listening to music and streaming online content

Veszélyes új Netflix-lehúzás terjed: így nyúlnak le a jelszómegosztás ürügyén a csalók

2023. február 16. 12:31

A Netflixnél beharangozott változásokon felbuzdulva ismét belelendültek a kamu SMS-es adathalászok.. Tavaly már rengeten találkozhattak a streamingszolgáltató nevében küldött szöveges üzenetekkel, melyekben arról tájékoztatják a kiszemelt áldozatokat, hogy valami gond van az előfizetésükkel. Ha ilyen SMS-t kapunk, semmiképp ne kattintsunk a linkre:a legjobb, ha töröljük az értesítést.

Továbbra is terjednek az SMS-csalások, a technológia fejlődésével és terjedésével újabb és újabb módszert találnak ki a tolvajok. Míg a koronavírus járvány alatt megszaporodott online rendelések miatt egy ideig a futárszolgálatos SMS-nek álcázott üzenetek voltak "legnépszerűbbek", most a legtöbben a Netflix nevében küldözgetnek linkeket. Az újfajta módszer először novemberben bukkant fel, a napokban viszont újabb szöveges üzenetet kaphattak az előfizetők.

A furcsa központozással írt szöveg szerint a Netflix-előfizetésünkkel van probléma, egészen pontosan "utolsó figyelmeztetés a fiókjának korlátozása előtt", szöveggel. Az sms-ben is szereplő oldalt a Chrome böngésző már veszélyesnek bélyegzi, és egyből nem is engedi megjeleníteni. Az sms olyan mobilszámról érkezik, amelyet már számos alkalommal jelentettek különböző telefonszámokat listázó oldalakon a felhasználók "veszélyes" számként. Ezért érdemes résen lenni, hiszen az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik ismét csaló SMS-ekről, melyek bankok, futárcégek nevében küldözgetnek veszélyes linkeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem