14 °C Budapest
Microphone. Microphone on stage. Microphone close-up. A pub. Bar. A restaurant. Classical music. Music

Pénzügyeiről vallott a Neoton legendája: hiteltörlesztőire sem elég az énekesnő nyugdíja

2023. január 30. 09:33

Csupán 28 500 forint nyugdíjat kap havonta Pál Éva. A Neoton egykori énekesnőjének nemrég sikerült megszabadulnia egy negyvenmilliós devizahiteltől, egy másik adósságot viszont az élete végéig nyöghet - írja a Bors.

A Neoton egykori sztárja azért élt meg nehéz időket az elmúlt években, mert egy évtizedekkel ezelőtt felvett svájci frank hitel miatt anyagi csődbe került. Ez a gond azonban gyorsan megoldódott, Évának ugyanis öt nap alatt – az árverezés előtt – sikerült eladnia házát, a megmaradt pénzből pedig sikerült vásárolnia egy kisebb házat.

Ebben sem volt szerencséje, ugyanis szakemberek helyett kóklerek kerültek az útjába. Rengeteg pénzt bukott ezen is, de már kész van. Az énekesnő ennek ellenére sincs kint a csávából.

Naivan csináltam egy közös vállalkozást, de inkorrekt partnert találtam. Egy 1 millió forintos kiegyenlítetlen számlából 3,5 milliós tartozást lett, és végrehajtás alá került. A különbözetet a 49 ezer forintos nyugdíjamból vonják, így életem végéig a 28 500 forintos minimumnál nem fogok többet kapni. De nem akarok panaszkodni, mindig megoldottam mindent, és a fiam óriási segítség számomra

- árulta el a bulvárlapnak az énekesnő, aki ennek ellenére nem csügged és bevallása szerint idénre nagy tervei vannak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?