13 °C Budapest
RTL Klub/ Cápák között

Itt az RTL nagy bejelentése: legendás műsor tér vissza, régóta vártak erre a nézők

2022. december 12. 14:18

A Cápák között négy sikeres széria után 2023. január 8-tól újra vasárnap esténként jelentkezik a legújabb, ötödik évadával! A Cápák személye változatlan, befektetési kedvük viszont nagyobb, mint valaha!

A formátum eredeti változata, az angol Dragons’ Den 2005-ben hódította meg a világot, ma már 45 országban látható, hazánkban 2019-ben került először képernyőre, azóta évről évre nő a sikere. Az RTL üzleti showműsorának Cápái olyan üzletemberek, akik saját pénzüket kockáztatva döntik el, hogy beszállnak-e egy üzletbe, vagy sem. Az elmúlt évadok során ennek köszönhetően több tucat kis-, és középvállalkozás, valamint startup talált befektetőt és üzleti mentort magának. A Cápák között hazai indulása óta a Cápák a műsorban összesen majdnem egymilliárd forintot ígértek oda.

A műsorban újra feltűnnek a már jól ismert Cápák, azaz befektetők, akik idén is a legjobb ötleteket keresik. Köztük van Tomán Szabina, a magyarországi Tomán Lifestyle tulajdonosa, aki az életmódváltás és az egészséges életmód nagykövete, Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapító tulajdonosa, aki befektetőként és üzleti tanácsadóként a nemzetközi márkaépítésben segíti a feltörekvő cégeket. Ezen kívül idén is találkozunk Balogh Péterrel, akinek közel 40 startup-ban van érdekeltsége, aki egyben Magyarország egyik legaktívabb angyalbefektetője, aki a befektetőcégét tőzsdére viszi. Lakatos Istvánnal, aki a Bravogroup Holding vezérigazgatója és célja az, hogy új tehetségeket karoljon fel, szintén találkozhatunk Cápaként. Végül, de nem utolsó sorban pedig a Cápák székeiben fog ülni Moldován András, sertéstartó, integrátor, angyalbefektető és a Jack’s Burger étteremlánc tulajdonosa és egyben a dinamikus vállalkozók online mentora.

Az 5. évad műsorvezetője, pedig nem más idén is, mint Kovalcsik Ildikó, azaz Lilu. Az évad pedig nem csak azért különleges, mert a befektetők visszatértek, hanem ez lesz az eddigi leghosszabb évad.

A Cápák ragadozókedve pedig nagyobb, mint valaha. Évadról évadra elmondásuk szerint fejlődnek, tanultak a hibájukból. Elmondásuk szerint hol bátrabban fektettek be idén, hol inkább visszautasították az ajánlatokat a korábbiakból tanulnak. Balogh Levente elmondta, hogy ő személy szerint attól tartott a leginkább, hogy nem lesznek a jelenlegi gazdasági helyzetben befektetők, de szerencsére pozitívan kellett csalódnia.

Balogh Péter megsúgta, hogy hazai vizekre evezett inkább, és visszakanyarodott a startup-ok világába, míg Tomán Szabina elárulta, hogy úgy gondolja, hogy ők már felkészültek arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben hogyan kell optimalizálni egy céget, és ő inkább a magabiztos vállalkozókba fektettek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Elvárom egy vállalkozótól, hogy pénzt keressen és pénzt termeljen. Az ötödik évadban már nincsen karitatív támogatás, ahogy az eddigiekben

– mondta el Balogh Levente. A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a kishalak tárgyalási technikája is jócskán megváltozott. Míg az első évadokban szerényen, félénken álltak előttük mára már komoly fellépéssel mentek oda, ahogyan Balogh Péter fogalmazott "én ennyi kosarat a gimi óta nem kaptam". Moldován András is sérelmezte, hogy mostanra már sokszor szinte neki kellett könyörögni, hogy befekethessen egy cégbe.

Címlapkép: RTL Magyarország

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem