18 °C Budapest
Róma, 2022. augusztus 14.Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntõjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 14-én.MTI/Czeglédi Zsolt

Jó kis pénzt hozhatott Milák Kristófnak az éremeső: ekkora jutalmat kaphattak az Eb-n a magyar úszók

2022. augusztus 15. 16:02

Szép összeget kaphat jutalomként az európai szövetségtől Milák Kristóf, aki a római Eb-n a 4 érme után. De jól kereshetett a korábbi, nyilvános díjazások alapján Márton Richárd és Holló Balázs is, és Mihályvári-Farkas Viktória valamint Jakabos Zsuzsanna is több ezer eurót kaphatott.

Még szerdáig izgulhatunk a magyar versenyzőkért a római vizes Eb-n, de a hazai delegációnak már most sincs miért szégyenkeznie, hiszen eddig összesen 10 érmet szereztünk a megmérettetésen - 3 aranyat, 5 ezüstöt és 2 bronzérmet, amivel második helyen állunk az éremtáblán.

Az elismerés mellé természetesen pénzjutalom is jár a dobogósoknak, amelyet az Európai Úszószövetség (LEN) utal ki. Arról ugyanakkor nem találtunk információt, hogy idén mekkora pénzdíjak vannak, de ha a 2020-as budapesti Eb-ből indulunk ki, akkor egészen szép pénzt úsztak össze a magyar sportolók.

Az úszók egyéniben ugyanis

  • aranyéremért 2000 eurót (mai árfolyamon 795 ezer forintot),
  • ezüstért 1500 eurót (kb. 596 ezer forint),
  • bronzéremért pedig 1000 eurót kaptak (kb. 397 ezer forint).

A váltóversenyek érmesei pedig:

  • aranyért 3500 eurót (kb. 1,39 millió forint),
  • ezüstért 3000 eurót (kb. 1,91 millió forint),
  • bronzéremért pedig 2500 eurót kapott (kb. 994 ezer forint).

Emellett aki egyéniben világrekordot úszott, annak 10 ezer euró (most kb. 3,97 millió forint) ütötte a markát, ha pedig Európa-csúcsot, akkor 5 ezer euró (majdnem 2 millió forint). És ezek az összegek vélhetően emelkedtek azóta, mi most ezek alapján kalkuláltunk, kinek mennyi lehet a jutalma - arról sem tudni egyébként, hogy a hazai szövetségtől kapnak-e valamilyen jutalmat a sportolók.

Milák Kristóf ennek alapján legalább 8500 eurót (majdnem 3,4 millió forintot) tehetett zsebre, mivel a 100 m pillangón szerzett aranyérme mellett a férfi 200-as gyorsváltó tagjaként is a dobogó tetejére állhatott, emellett 100 m gyorson ezüstérmes lett, és tagja volt a férfi 100 méteres gyorsváltónak, amely szintén ezüstérmet szerzett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A győztes férfi gyorsváltóból Márton Richárd és Holló Balázs egyéb érmet eddig nem szerzett, így ők legkevesebb 3500 eurón (kb. 1,39 millió forint) állnak. Mészáros Dániel az ezüstérmes váltónak is tagja volt, így a korábbi díjazások alapján 6500 euró (több mint 2,5 millió forint) üthette a markát. Hasonló összeget kaphatott Németh Nándor is, aki szintén mindkét csapattal érmet szerzett. Egy egyéni ezüsttel 1500 eurót (kb. 596 ezer forint) kaphatott Verrasztó Dávid és Kovács Benedek.

Mihályvári-Farkas Viktória 400 vegyesen szerzett aranyérmet, ami legkevesebb 2000 eurós (kb. 795 ezer forint) díjazást jelent. Ugyanabban a számban második lett Jakabos Zsuzsanna, akinek emellett a női 200-as gyorsváltóval egy bronzérme is van, így ő legkevesebb 4500 eurót (majdnem 1,8 millió forint) kaphatott.

Abból a csapatból Jakaboson kívül Molnár Dóra az, aki több éremmel büszkélkedhet, hiszen egyéniben 200 méter háton bronzérmes lett, így pedig összesen 3500 euró (majdnem 1,4 millió forint) járna neki a korábbi összegek alapján. A csapat bronzéremért járó 2500 eurót (kb. 994 ezer forint) pedig Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Ábrahám Lilla és Késely Ajna is megkaphatta.

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm