27 °C Budapest
Itt a lista: ennyiért csobbanhatunk a legolcsóbb hazai aquaparkokban

Itt a lista: ennyiért csobbanhatunk a legolcsóbb hazai aquaparkokban

2022. július 2. 13:01

2022 egyik legmelegebb hétvégéje tombol éppen, aki csak teheti, menjen vízpartra hűsölni! Extra élményekért se kell messzire mennünk, Magyarországon 25 aquapark üzemel gőzerővel, az ország szinte minden pontjáról könnyen elérhető egy ilyen fürdő. Most összeszedtük az ország 10 legolcsóbb létesítményét és megnéztük, mennyit emelkedtek az árak egy év alatt.

Ebben az őrült kánikulában sokan keresnek enyhülést a strandokon, vízpartokon – aki azonban egy kis extrára is vágyik, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia idén. A különböző élményelemek a kiépített fürdők megszokott tartozékai, ám ma már a természetes vizeknél működő strandokról sem hiányozhatnak.

Hazánkban jelenleg 25 olyan fürdőhely üzemel, amelyet az aquapark kategóriába sorolhatunk izgalmas vízi élményeket kínáló medencéi és csúszdái alapján. A csúszdák számát tekintve a tavaly zárva tartó, de ismét újra megnyitó Aquarena Mogyoród áll az élen 26 csúszdájával, amelyet a zalakarosi és sárvári fürdők követnek 23-23 csúszdájukkal.

Visszafogott drágulás

Hogy el tudjunk dönteni, merre induljunk, összegyűjtöttük az ország 10 legolcsóbb aquaparkját , és megnéztük, hol és mennyit drágultak a belépők egy év alatt. (A feltüntetett fürdőbelépő árak mindig egész napra szólnak, ahol eltérés van a hétvégi jegyárakban a hétköznapokhoz képest, ott a hétvégi díjszabást vettük figyelembe. Az árakba belefoglaltuk a csúzdahasználatot is, ha az nem volt benne a belépőárban.)

Ahogy a táblázatunkból is jól látszik, a legolcsóbb aquaparkok többségében nem volt drágulás, egyedül Pápa és Debrecen emelt egyelőre - de ez még változhat a szezon alatt. Ugyanakkor a legtöbb aquaparkban helyi lakosok mindig élveznek valamilyen kedvezményt, és ne feledjük azt sem, hogy a fürdőbelépőket SZÉP-kártyával is meg lehet vásárolni, jelenleg bármelyik alszámláról. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08