18 °C Budapest
Microphone in radio station broadcasting studio.

Beütött a hitelkatasztrófa: nem bírta a brutál törlesztőket, elbukta otthonát Rákóczi Feri

2022. április 4. 19:02

Sokakhoz hasonlóan, a legendás rádiósnak is a svájci frank alapú hitel törlesztőrészleteinek emelkedése tett be még évekkel ezelőtt. Rákóczi Feri Hajdú Péternek mesélt családja kálváriájáról.

Rákóczi Feri Hajdú Péter műsorában vallott őszintén arról, hogy miért laknak hosszú évek óta albérletben Velencén, ahol egyébként "igazán szép életet élhetnek". Ahogy a rádiós elmesélte, egykor a Duna-part mellett laktak egy bérelt lakásban és párja soha nem kezelte prioritásként, hogy saját ingatlanban lakjanak. Ennek ellenére mégis lakásvásárlásra adták a fejüket, amihez lakáshitelt vettek fel.

Később azonban durván elszállt a svájci frank alapú hitelük törlesztője. Feri maximum annyiban volt szerencsés sorstársaival ellentétben, hogy tudta fizetni a lakáshitelét, mégsem gondolta ezt jó megoldásnak. Utánaszámolt ugyanis és arra jutott, hogy többet bukik vele, mint amennyit a saját otthonnal nyer. Emiatt elindították a szerződés felbontását, lenullázták magukat, és véglegesen leköltöztek Velencére. Arról nem beszélt, hogy havi szinten mennyibe kerül nekik a ház Velencén, annyit azonban elárult, hogy „ki lehet fizetni”, tehát jelenleg ez nekik a leginkább fenntartható megoldás.

@kristofloksa

♬ eredeti hang - Kristof Loksa
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?