24 °C Budapest
Microphone in radio station broadcasting studio.

Beütött a hitelkatasztrófa: nem bírta a brutál törlesztőket, elbukta otthonát Rákóczi Feri

2022. április 4. 19:02

Sokakhoz hasonlóan, a legendás rádiósnak is a svájci frank alapú hitel törlesztőrészleteinek emelkedése tett be még évekkel ezelőtt. Rákóczi Feri Hajdú Péternek mesélt családja kálváriájáról.

Rákóczi Feri Hajdú Péter műsorában vallott őszintén arról, hogy miért laknak hosszú évek óta albérletben Velencén, ahol egyébként "igazán szép életet élhetnek". Ahogy a rádiós elmesélte, egykor a Duna-part mellett laktak egy bérelt lakásban és párja soha nem kezelte prioritásként, hogy saját ingatlanban lakjanak. Ennek ellenére mégis lakásvásárlásra adták a fejüket, amihez lakáshitelt vettek fel.

Később azonban durván elszállt a svájci frank alapú hitelük törlesztője. Feri maximum annyiban volt szerencsés sorstársaival ellentétben, hogy tudta fizetni a lakáshitelét, mégsem gondolta ezt jó megoldásnak. Utánaszámolt ugyanis és arra jutott, hogy többet bukik vele, mint amennyit a saját otthonnal nyer. Emiatt elindították a szerződés felbontását, lenullázták magukat, és véglegesen leköltöztek Velencére. Arról nem beszélt, hogy havi szinten mennyibe kerül nekik a ház Velencén, annyit azonban elárult, hogy „ki lehet fizetni”, tehát jelenleg ez nekik a leginkább fenntartható megoldás.

@kristofloksa

♬ eredeti hang - Kristof Loksa
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm