Hihetetlen összegeket nyertek sorsjegyen a magyarok: milliókat vittek haza a tippmixkirályok

Hihetetlen összegeket nyertek sorsjegyen a magyarok: milliókat vittek haza a tippmixkirályok

2022. január 5. 11:32

Milliókban és milliárdokban gazdag évet zártak a Szerencsejáték Zrt. játékosai 2021-ben. A legtöbb nyertes tavaly is a számsorsjátékokon született, miközben rekordot döntött a sportfogadásból származó milliomosok száma és a sorsjegyek kedvelői közül is többen kapartak hétszámjegyű nyereményt 2020-hoz képest: összesen 5 darab milliárdos, 32 darab százmilliomos és több mint 3800 darab milliós nagyságrendű nyereményt könyvelhettek el a szerencsevadászok a nemzeti lottótársaság játékainak köszönhetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavalyi évben a számsorsjátékok fogadói közül került ki a legtöbb milliomos és milliárdos, hiszen 2021-ben az Ötöslottón 1294 nyertes, a Luxoron és a Kenón 113-113, a Puttón 228, a Jokeren 267, a Skandináv lottón 20-an örülhettek millióknak, az Ötöslottón pedig 3 fogadó milliárdokkal is gazdagodott, közülük ketten 1,5 milliárd, egy további szerencsés pedig közel 3 milliárd forintos összeget vihetett haza.

A Hatoslottó 8 játékost gazdagított milliókkal, köztük egy szerencsés karácsony este nyerte meg a játék történetének legmagasabb összegű, 3,165 milliárd forintos főnyereményét.

E mellett igazán jövedelmezőnek bizonyult a 2021-es év az Eurojackpot játékosnak is, ugyanis január 29-én az év legnagyobb nyereményét, bruttó 4 milliárd forintot vihetett haza egy magyar játékos. Rajta kívül az év folyamán további 64 nyertes vihetett haza egymillió forint feletti összeget, köztük 15-en tízmilliót, 7-en pedig százmilliót meghaladó összeggel gazdagodtak az Európa több országában is elérhető lottójátékon.

Kaparós sorsjegyekkel 642 játékos lett milliomos, 93-an a Kaszinó sorsjeggyel összesen 430 millió forintnyi nyereményt vihettek haza, a Havi Bónusszal pedig 89-en nyertek milliós nagyságrendű összeget. A Varázsfőzet sorsjegy csupán szeptember óta elérhető, 4 hónap alatt már 27 játékost tett milliomossá, ők összesen 395 millió forintot nyertek.

A Nagykarácsony sorsjegy november 5. óta gyűjti a nyerteseket, eddig 120 szerencsés összesen 300 millió forintnak örülhetett. Az e-sorsjegyet választók között 22 szerencsés kapart virtuálisan nagy összeget, köztük egy szerencsés 25 millió forintot nyert a Szuper Black Jack e-sorsjeggyel júniusban.

Sportfogadási termékeik idén kimagasló árbevételt generáltak, ennek egyik jele, hogy az egymillió forint feletti kifizetések száma a 2020-hoz évhez viszonyítva majdnem megnégyszereződtek a Tippmixen, míg a Tippmixprón ötszörösére emelkedtek 2020-hoz viszonyítva. Míg előbbi játékukon 461, addig a Tippmixprón 427 esetben ért hétszámjegyű összeget a tét.

A Totón 62, míg a Góltotón 4 fogadó tudása és szerencséje kamatozott nagy összegben. A Kincsem+ és a Kincsem+ TUTI játékokkal 80 játékos nyert hétszámjegyet meghaladó összeget, ők összesen 405 millió forintot meghaladó nyereményt zsebelhettek be, a legnagyobb nyeremény pedig megközelítette a százmilliós összeget, ugyanis egy szerencsevadász 92 963 520 forintot nyert.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 3. héten

A 3. játékhéten 100 millió forint várta a Hatoslottón játszó hazai szerencsevadászokat. Lett is telitalálatos szelvény, nem is egy, hanem rögtön kettő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?