Happy young Asian couple eating beef burger with fries in an outdoor fast food restaurant

Végre meglépte a Meki is: hamarosan érkeznek ezek a hamburgerek!

2021. szeptember 10. 11:33

Az amerikai vállalat évekig tartó kutatás után elkezdik a vegán hamburger árusítását: a McPlant burger bevezetése a befektetők számára mind értékesebbé váló húsmentes márkák egyre nagyobb népszerűsége miatt vált szükségessé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai vállalat évekig tartó kutatás után elkezdik a vegán hamburger árusítását az Egyesült Királyságban és Írországban. A McPlant hamburgert szeptember végétől tíz Coventry-i étteremben fogják kipróbálni, majd jövőre országos szinten is bevezetik - írja a BBC.

Kissé megkésve - gondolhatnánk, hiszen a rivális étteremláncok már sokkal előbb meglépték és nyitottak a húsmentes életmódot folytatók irányába. Ezt azzal magyarázták, hogy időt szántak arra, hogy a termék biztosan megfeleljen a legmagasabb minőségi követelményeknek.

Az új burger vegán húspogácsából, vegán sajtból, mustárból, ketchupból, hagymából, savanyúságból, salátából és paradicsomból áll majd, mindezeket vegán szezámos zsemlébe pakolják.  A gyorsétterem-óriás három évig kutatott és tesztelt különböző hamburgereket és sajtokat, míg megtalálták a tökéletes receptet.

A McPlant burger bevezetése a befektetők számára mind értékesebbé váló vegán márkák egyre nagyobb népszerűsége miatt vált szükségessé, hiszen amint arról a lap beszámol egy skót vegán sajtkészítő céget még júniusban felvásárolt egy kanadai tejtermékgyártó több millió fontos üzlet keretében, míg más növényi alapú élelmiszermárkák, a Beyond Meat és az Oatly a New York-i tőzsdén is megjelentek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 41. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/41. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 42. héten 2 060 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 24. vasárnap
Salamon
42. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 23. 19:19