Budapest, Hungary, Europe. Parliament Building and the Danube River at dusk

7 fergeteges programötlet a hosszú hétvégére: ide menj, ha nem akarsz túl sokat költeni

2021. augusztus 19. 16:40

Budapesten töltöd a hosszú hétvégét, azonban a tüzijáték, és a hagyományos programok mellett másra vágysz? Nem tudod mi hol lesz, és hova érdemes menni? Országszerte, így Budapesten is minden eddiginél sokrétűbb program várja azokat, akik a városban töltik a hosszú hétvégét. A programok zöme ráadásul ingyenes, így nem kell mélyen a zsebedbe nyúlni a hosszú hétvégén sem!

A tavalyi év után végre ismét együtt ünnepelhet a nemzet augusztus 20-án! A hosszú hétvége azonban nem csak az esti tüzijátékról szól, és az ingyenes programok közül könnyű olyat találni, amely megfelel az ízlésünknek.

Természetesen ha a programok után a tüzijátékot is szeretnénk megnézni:

Idén a már klasszikusnak mondható budapesti programok mellett nagy hangsúlyt kap a gasztronómia, a divat,valamint a zene és az irodalom is.

Augusztus 19-én és 20-án, a MOMkult várja az érdeklődőket a Sirály sétányon, a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Kenyérlelke Fesztiválon. Pékáruk, éttermek, valamint a Pékek vacsorája várja az éhes érdeklődőket.

Gasztroélményt nyújt továbbá a KIOSK, valamint több belvárosi étterem és tetőterasz is, ahol a látogatók különleges fogásokkal, ízletes italokkal csodálhatják a kilátást, vagy élvezhetik a tüzijátékot.

A divat kedvelői sem maradnak program nélkül, hiszen Divat&Design Fesztivált is szerveznek az augusztus 20-i ünnepekkel párhuzamosan

a Bálnában, ahol magyar tervezők ruháiból nyílik pop-up üzlet.

A fenntartható divatról sem feledkeztek meg a szervezők, mivel a Medence csoport a Sétaműhellyel közösen kortárs fiatal tervezők belvárosi boltjait bemutató tematikus sétát szervez.

Irodalom, kultúra és zene mindenkinek

A Nehru parton három napon át az irodalom, és a kultúra lesz a középpontban, felolvasásokkal, koncertekkel és zenés előadásokkal.

Kortárs írok is köreműködnek a rendezvényen, hiszen jelen lesz többek között Háy János, Törőcsik Franciska, Szalóki Ági, Barabás Lőrinc, Jónás Vera is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Azoknak, akik szeretnének még ennél többet is a szabadlevegőn tölteni, és könnyűzenével kikapcsolódni, őket az Erzsébet téren, a Szabadrét Fesztiválon egész napos piknik, napsütés és jókedv várja.

Koncertekből itt sem lesz hiány: Galactic Jackson, Deva, Belau és a Žagar gondoskodik a jó hangulatról.

Amennyiben az elektronikus zene helyett inkább a komoly zenét kedveljük, úgy irány a Millenáris Park, ahol komolyzenei piknikkel ünnepelhetünk, míg a Szabadság téren Utcazene fesztivál - és Food Truck Show vár minket.

A múzeum kedvelők sem fognak unatkozni, hiszen számos ingyenes kiállítás, és program várja azokat, akik a nemzeti ünnep alatt sem hagynák ki kedvenc kiállításaikat. Ne feledjük, a nemzeti ünnep alatt a múzeumok zöme ingyenesen látogatható.

Ingyenes programból azonban a hosszú hétvége után is lesz bőven. Akik a város zajától távol szeretnének a szabadban kikapcsolódni, őket ingyenes ökológiai és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kert fesztiválján, amelyet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) együttműködésével szerveznek augusztus végén.

A Kert a köbön (KÖB) projekt idei záróeseményén (augusztus 27-29.) egész napos tematikus programokkal, interaktív foglalkozásokkal, előadásokkal és moderált beszélgetésekkel, gyerekeknek szánt művészeti, tudományos és irodalmi tevékenységekkel, valamint hazai együttesek koncertjeivel várják a közönséget

- közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az esti koncerteken fellép az Aurevoir, Szabó Balázs Bandája, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint. A tudományos programokon, és az esti koncerteken a vendégek ingyenesen részt vehetnek, csupán az általános kerti belépő megvásárlása szükséges. A szervezők jegyelővételt javasolnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem