Budapest, Hungary, Europe. Parliament Building and the Danube River at dusk

7 fergeteges programötlet a hosszú hétvégére: ide menj, ha nem akarsz túl sokat költeni

2021. augusztus 19. 16:40

Budapesten töltöd a hosszú hétvégét, azonban a tüzijáték, és a hagyományos programok mellett másra vágysz? Nem tudod mi hol lesz, és hova érdemes menni? Országszerte, így Budapesten is minden eddiginél sokrétűbb program várja azokat, akik a városban töltik a hosszú hétvégét. A programok zöme ráadásul ingyenes, így nem kell mélyen a zsebedbe nyúlni a hosszú hétvégén sem!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavalyi év után végre ismét együtt ünnepelhet a nemzet augusztus 20-án! A hosszú hétvége azonban nem csak az esti tüzijátékról szól, és az ingyenes programok közül könnyű olyat találni, amely megfelel az ízlésünknek.

Természetesen ha a programok után a tüzijátékot is szeretnénk megnézni:

Idén a már klasszikusnak mondható budapesti programok mellett nagy hangsúlyt kap a gasztronómia, a divat,valamint a zene és az irodalom is.

Augusztus 19-én és 20-án, a MOMkult várja az érdeklődőket a Sirály sétányon, a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Kenyérlelke Fesztiválon. Pékáruk, éttermek, valamint a Pékek vacsorája várja az éhes érdeklődőket.

Gasztroélményt nyújt továbbá a KIOSK, valamint több belvárosi étterem és tetőterasz is, ahol a látogatók különleges fogásokkal, ízletes italokkal csodálhatják a kilátást, vagy élvezhetik a tüzijátékot.

A divat kedvelői sem maradnak program nélkül, hiszen Divat&Design Fesztivált is szerveznek az augusztus 20-i ünnepekkel párhuzamosan

a Bálnában, ahol magyar tervezők ruháiból nyílik pop-up üzlet.

A fenntartható divatról sem feledkeztek meg a szervezők, mivel a Medence csoport a Sétaműhellyel közösen kortárs fiatal tervezők belvárosi boltjait bemutató tematikus sétát szervez.

Irodalom, kultúra és zene mindenkinek

A Nehru parton három napon át az irodalom, és a kultúra lesz a középpontban, felolvasásokkal, koncertekkel és zenés előadásokkal.

Kortárs írok is köreműködnek a rendezvényen, hiszen jelen lesz többek között Háy János, Törőcsik Franciska, Szalóki Ági, Barabás Lőrinc, Jónás Vera is.

Azoknak, akik szeretnének még ennél többet is a szabadlevegőn tölteni, és könnyűzenével kikapcsolódni, őket az Erzsébet téren, a Szabadrét Fesztiválon egész napos piknik, napsütés és jókedv várja.

Koncertekből itt sem lesz hiány: Galactic Jackson, Deva, Belau és a Žagar gondoskodik a jó hangulatról.

Amennyiben az elektronikus zene helyett inkább a komoly zenét kedveljük, úgy irány a Millenáris Park, ahol komolyzenei piknikkel ünnepelhetünk, míg a Szabadság téren Utcazene fesztivál - és Food Truck Show vár minket.

A múzeum kedvelők sem fognak unatkozni, hiszen számos ingyenes kiállítás, és program várja azokat, akik a nemzeti ünnep alatt sem hagynák ki kedvenc kiállításaikat. Ne feledjük, a nemzeti ünnep alatt a múzeumok zöme ingyenesen látogatható.

Ingyenes programból azonban a hosszú hétvége után is lesz bőven. Akik a város zajától távol szeretnének a szabadban kikapcsolódni, őket ingyenes ökológiai és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kert fesztiválján, amelyet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) együttműködésével szerveznek augusztus végén.

A Kert a köbön (KÖB) projekt idei záróeseményén (augusztus 27-29.) egész napos tematikus programokkal, interaktív foglalkozásokkal, előadásokkal és moderált beszélgetésekkel, gyerekeknek szánt művészeti, tudományos és irodalmi tevékenységekkel, valamint hazai együttesek koncertjeivel várják a közönséget

- közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az esti koncerteken fellép az Aurevoir, Szabó Balázs Bandája, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint. A tudományos programokon, és az esti koncerteken a vendégek ingyenesen részt vehetnek, csupán az általános kerti belépő megvásárlása szükséges. A szervezők jegyelővételt javasolnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?