30 °C Budapest
Óriási az érdeklődés az ilyen kis fesztiválok iránt: ezekre védettségi igazolvány sem kell

Óriási az érdeklődés az ilyen kis fesztiválok iránt: ezekre védettségi igazolvány sem kell

2021. július 13. 09:31

A Sziget, a Volt, a Sound vagy a Miskolci Operafesztivál idén elmarad, a Magyar Fesztiválszövetség szerint azonban az ifjúsági, rockzenei vagy gasztronómiai fesztiválok zömét sikerül megtartani.

Beindult a fesztiválélet, ami óriási pozitívum, sajnos azonban sok az áldozat – fogalmazott az InfoRádiónak Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke. A szakember szerint jellemzően azok a fesztiválok maradnak el, amelyek esetében nem elégséges egy-két hónap a marketingkommunikációra vagy a megszervezésre, azzal együtt, hogy többen kivártak, felkészülve több variációra.

Márta István szerint a bizonytalansági faktort a közönség jelenti, hogy mennyire szokott el a fesztiváloktól, mennyire van pénze jegyet vásárolni, hogy inkább a kényelmes tévézést, internetezést választja-e, vagy inkább közösségi találkozóra vágyik. Az elővételek mindenesetre gyöngébbek, mint az előző években voltak, de ez várható volt. A szövetség elnöke érdekességként jegyezte meg, hogy két nagyobb szabadtéri rendezvény igazgatója is arról számolt be, hogy a meghirdetett előadások előtt két-három nappal lendül föl rettentően a jegyvételi kedv.

A megrendezett események zömét az úgynevezett ifjúsági vagy rockfesztiválok adják, mint például a két Fishing on Orfű – a MiniFishingre már június közepén sor került – vagy a Bánki-tó Fesztivál, de gasztrokulturális fesztiválból sem lesz hiány. A járványügyi lazítások után nagyon hamar magára talált a fesztiválélet, lehet hogy még 90-80 százalékos sem lesz a közönségarány, de mindenféleképpen elkezdődött egy nagyon pozitív folyamat – ismételte meg Márta István. Ami a szabályokat illeti, a fesztiválszövetség elnöke kiemelte:

egyedül a zenzés-táncos rendezvényekre kell oltási igazolvány, tehát például a színházi fesztiválokon, ahol helyre szóló jegyek vannak, illetve egyéb kulturális rendezvények esetében már nem előírás,

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

amit nagyon nagy segítségnek tart. Márta István szerint elképzelhető, a szerényebb előfoglaláshoz az is hozzájárulhatott, hogy a nézőközönség jelentős része nem rendelkezett védettségi igazolással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Eurojackpot nyerőszámai a 28. héten

Július 16-án este kihúzták az Eurojackpot 2021/28. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten 5+2 találatos szelvény nem született, így a jövő heti várható főnyeremény bruttó 15,7...

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?