21 °C Budapest
Óriási az érdeklődés az ilyen kis fesztiválok iránt: ezekre védettségi igazolvány sem kell

Óriási az érdeklődés az ilyen kis fesztiválok iránt: ezekre védettségi igazolvány sem kell

2021. július 13. 09:31

A Sziget, a Volt, a Sound vagy a Miskolci Operafesztivál idén elmarad, a Magyar Fesztiválszövetség szerint azonban az ifjúsági, rockzenei vagy gasztronómiai fesztiválok zömét sikerül megtartani.

Beindult a fesztiválélet, ami óriási pozitívum, sajnos azonban sok az áldozat – fogalmazott az InfoRádiónak Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke. A szakember szerint jellemzően azok a fesztiválok maradnak el, amelyek esetében nem elégséges egy-két hónap a marketingkommunikációra vagy a megszervezésre, azzal együtt, hogy többen kivártak, felkészülve több variációra.

Márta István szerint a bizonytalansági faktort a közönség jelenti, hogy mennyire szokott el a fesztiváloktól, mennyire van pénze jegyet vásárolni, hogy inkább a kényelmes tévézést, internetezést választja-e, vagy inkább közösségi találkozóra vágyik. Az elővételek mindenesetre gyöngébbek, mint az előző években voltak, de ez várható volt. A szövetség elnöke érdekességként jegyezte meg, hogy két nagyobb szabadtéri rendezvény igazgatója is arról számolt be, hogy a meghirdetett előadások előtt két-három nappal lendül föl rettentően a jegyvételi kedv.

A megrendezett események zömét az úgynevezett ifjúsági vagy rockfesztiválok adják, mint például a két Fishing on Orfű – a MiniFishingre már június közepén sor került – vagy a Bánki-tó Fesztivál, de gasztrokulturális fesztiválból sem lesz hiány. A járványügyi lazítások után nagyon hamar magára talált a fesztiválélet, lehet hogy még 90-80 százalékos sem lesz a közönségarány, de mindenféleképpen elkezdődött egy nagyon pozitív folyamat – ismételte meg Márta István. Ami a szabályokat illeti, a fesztiválszövetség elnöke kiemelte:

egyedül a zenzés-táncos rendezvényekre kell oltási igazolvány, tehát például a színházi fesztiválokon, ahol helyre szóló jegyek vannak, illetve egyéb kulturális rendezvények esetében már nem előírás,

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

amit nagyon nagy segítségnek tart. Márta István szerint elképzelhető, a szerényebb előfoglaláshoz az is hozzájárulhatott, hogy a nézőközönség jelentős része nem rendelkezett védettségi igazolással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm