Sports stadium arena game light up by lights at night

Ennyit kaszáltak a magyar focisták az Eb-vel: röpködtek a milliók a döntetlenekért

2021. július 2. 10:01

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó Szövetség kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból – mondta el az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász

Ahogy a sportközgazdász beszámolt, mind a 24 Eb-részvevő alanyi jogon kap kilenc és negyed millió eurót, győzelmenként másfél milliót adnak egy válogatottnak, döntetlen esetén pedig a felét, 750 ezret, vagyis a magyar válogatott 10 millió 750 ezer euróval részesült a pénzdíjakból.

A protokoll pedig úgy áll, hogy a válogatott játékosai a pénzdíj harminc, a szakmai stáb tagjai tizenöt százalékát kapják, ebben már benne vannak az adók és a járulékok – mondta el az nso-nak Szabó Gergő, a válogatott sajtófönöke. Mindezek alapján a sportközgazdász úgy kalkulál, hogy

a magyar Eb-keret 26 játékosa között 155-160 millió forintot osztanak szét, a stábtagok összesen 75-80 millió forintot kapnak.

Egyszerű matekkal könnyű kiszámolni, hogyha a játékoskeretre 160 milliót számolunk, akkor fejenként kb. 6 millió forint üti a markát az Eb-n szereplő magyar játékosoknak. Ezen, és a stábtagok bónuszán felül a pénzdíj több mint felét tehát megtartja a szövetség, abból tartalékot is képeznek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 1. csütörtök
Tünde
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?