12 °C Budapest
Kiosztották a legrosszabb filmeknek járó díjakat: mutatjuk, kik kaptak idén citromot

Kiosztották a legrosszabb filmeknek járó díjakat: mutatjuk, kik kaptak idén citromot

2021. április 25. 15:13

A 41. alkalommal átadott díjak közül az ausztrál énekes-dalszerző Sia rendezői bemutatkozása, a Music című zenés film három trófeát is elnyert. Sia a legrosszabb rendező, a filmje főszerepét alakító Kate Hudson a legrosszabb színésznő, a mellékszerepet játszó Maddie Ziegler pedig a legrosszabb női epizódszereplő citromdíját érdemelte ki.  

Sia musicalfilmje nagy vihart kavart, a rendezőnek többek között azért is szabadkoznia kellett, amiért a produkcióhoz egy nem beszélő autista szerepére nem autentikus színészt (Maddie Ziegler) választott. A legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat pedig Mike Lindell dokumentumfilmje nyerte el.

Az Absolute Proof című dokumentumfilm kapta szombaton a legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat (amit citromdíjnak is szoktak nevezni). Az üzletember Mike Lindell, Donald Trump támogatója dokumentumfilmjével azt akarta bizonyítani, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztásba kívülről beavatkoztak, és elcsalták. Lindell, akik maga is megjelent a produkcióban, a legrosszabb színész díját kapta.

Sacha Baron Cohen Borat utólagos mozifilm című szatírája két díjat kapott: a filmben megjelenő Rudy Giuliani, Trump ügyvédje a legrosszabb férfi mellékszereplő lett. És egyik jelenetét, amiben nadrágja cipzárjával küzd Maria Bakalova jelenlétében, szintén Arany Málnával díjazták.

A legrosszabb remake vagy folytatás díját a Dolittle nyerte el.

A 365 Days című lengyel erotikus produkciónak pedig a forgatókönyve lett Arany Málna-díjas. Idén egy különdíjat is átadtak: a filmipar számára katasztrofálisnak bizonyult 2020 lett a legrosszabb év.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Arany Málna-díjakról online szavazással döntött az 1097 főből álló tagság. Az Arany Málna-díjat (Razzie Award) és a hozzá kapcsolódó Arany Málna Alapítványt 1980-ban hozták létre a hollywoodi díjszezon ellentéteként. A díjazottakat hagyományosan egy nappal az Oscar-díjak átadása előtt jelentik be.

A díj egy golflabda nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, gyakran citromdíjként is emlegetik. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem