22 °C Budapest
Elárulta Harsányi Levente, miből él valójában

Elárulta Harsányi Levente, miből él valójában

2017. március 4. 16:03

A műsorvezetés mellett komoly cégbirodalmat épített az elmúlt években Harsányi Levente. Civilként a reklámipar a fő bevételi forrása, de egy ideje étteremlánc beindításán is ügyködik. Sok kezdő vállalkozó számára lehet amúgy jó megoldás, ha tagja lesz egy franchise-hálózatnak.

Sokan nem tudják róla, de nem csak a média világában tűnik fel rendszeresen Harsányi levente. Komoly üzletemberként több lábon áll, az elmúlt években pedig igazi cégbirodalmat épített.

Több lábon állok! Ha csak a médiából élnék, nagy baj lenne. Van egy kommunikációs cégem, amivel briefeket készítünk különböző reklámokhoz. Aztán a tévén-rádión kívül tizenöt éve lépek fel igen intenzíven különböző eseményeken, rendezvényeken, mint műsorvezető. Van emellett egy stand-upos, 30-40 perces fellépésem, amit hol gitárral, hol zongorával, hol puszta szóval kísérek. Nemrégiben levédettem egy étteremtípust. Ez egy franchise-rendszer: az első pár éttermet én finanszírozom, a többit viszont tőlem függetlenül az ország más részén bárki, akinek ez tetszik, át tudja venni

- árulta el a Star magazinnak Harsányi, aki mindezen felül még újfajta kültéri reklámfelületekkel is foglalkozik.

Milliárdos üzlet világszerte: te is meg tudod csinálni

Egy franchise-rendszer építésén hatalmasat lehet kaszálni - mint a franchise jogok birtokosa, vélhetően erre játszik Harsányi is -, de a kezdő vállalkozóknak is megérheti belépni egy kész hálózatba.

Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy házaló ügynökként kell kozmetikumokat vagy életbiztosítást árulnunk ismerőseinknek: azzal, hogy franchise-partnerek leszünk, egy ismert márka nevével, arculatával tudunk például boltot, éttermet nyitni, úgy, hogy megkapjuk a rendszergazda kidolgozott üzleti modelljét, tapasztalatát, tudását - és persze hírnevét is.

Az elmúlt években a gazdaság élénkülésének köszönhetően több új magyar hálózat indult, az egyik legújabb példa a Bite Bakery pékség, amely decemberben nyitotta az első franchise-egységet Budapesten, és rövidesen a nagyobb megyeszékhelyeken folytatja a terjeszkedést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Külföldről is egyre több az érdeklődés, ami fontos mérföldkő, mert előtte évekig nem lépett be külföldi cég a magyar piacra franchise-szerződéssel. Utóbbira példa a 25 éves múlttal rendelkező, táplálkozási tanácsadással foglalkozó, spanyol hátterű Natur House, amely a következő 5 évben 50 üzlet nyitását tervezi hazánkban.

A hírek szerint még több külföldi, például spanyol és olasz hálózat nyitott a magyarországi bővülésre, illetve megkezdte az európai franchise-partnerek toborzását a Little Caesars, a világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, és Magyarország lehet az első állomások egyike. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára korábban úgy fogalmazott a Pénzcentrum megkeresésére,

jó okunk van azt remélni, hogy egyre több sikersztori lesz a következő években.

A szövetség jelenleg összesen 300 hálózatot tart számon Magyarországon, ez azonban becsült adat, mert idehaza nem kötelező a franchise-okat regisztrálni. A több százból 60 hálózat tagja a szövetségnek, amely rendszeresen ellenőrzi, hogy a szerződések megfelelnek az etikai alapelveknek, illetve van franchise-dokumentáció, tehát komoly minősítési rendszeren kell átmenniük ezeknek a vállalkozásoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?