7 °C Budapest

Elárulta Harsányi Levente, miből él valójában

2017. március 4. 16:03

A műsorvezetés mellett komoly cégbirodalmat épített az elmúlt években Harsányi Levente. Civilként a reklámipar a fő bevételi forrása, de egy ideje étteremlánc beindításán is ügyködik. Sok kezdő vállalkozó számára lehet amúgy jó megoldás, ha tagja lesz egy franchise-hálózatnak.

Sokan nem tudják róla, de nem csak a média világában tűnik fel rendszeresen Harsányi levente. Komoly üzletemberként több lábon áll, az elmúlt években pedig igazi cégbirodalmat épített.

Több lábon állok! Ha csak a médiából élnék, nagy baj lenne. Van egy kommunikációs cégem, amivel briefeket készítünk különböző reklámokhoz. Aztán a tévén-rádión kívül tizenöt éve lépek fel igen intenzíven különböző eseményeken, rendezvényeken, mint műsorvezető. Van emellett egy stand-upos, 30-40 perces fellépésem, amit hol gitárral, hol zongorával, hol puszta szóval kísérek. Nemrégiben levédettem egy étteremtípust. Ez egy franchise-rendszer: az első pár éttermet én finanszírozom, a többit viszont tőlem függetlenül az ország más részén bárki, akinek ez tetszik, át tudja venni

- árulta el a Star magazinnak Harsányi, aki mindezen felül még újfajta kültéri reklámfelületekkel is foglalkozik.

Milliárdos üzlet világszerte: te is meg tudod csinálni

Egy franchise-rendszer építésén hatalmasat lehet kaszálni - mint a franchise jogok birtokosa, vélhetően erre játszik Harsányi is -, de a kezdő vállalkozóknak is megérheti belépni egy kész hálózatba.

Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy házaló ügynökként kell kozmetikumokat vagy életbiztosítást árulnunk ismerőseinknek: azzal, hogy franchise-partnerek leszünk, egy ismert márka nevével, arculatával tudunk például boltot, éttermet nyitni, úgy, hogy megkapjuk a rendszergazda kidolgozott üzleti modelljét, tapasztalatát, tudását - és persze hírnevét is.

Az elmúlt években a gazdaság élénkülésének köszönhetően több új magyar hálózat indult, az egyik legújabb példa a Bite Bakery pékség, amely decemberben nyitotta az első franchise-egységet Budapesten, és rövidesen a nagyobb megyeszékhelyeken folytatja a terjeszkedést.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Külföldről is egyre több az érdeklődés, ami fontos mérföldkő, mert előtte évekig nem lépett be külföldi cég a magyar piacra franchise-szerződéssel. Utóbbira példa a 25 éves múlttal rendelkező, táplálkozási tanácsadással foglalkozó, spanyol hátterű Natur House, amely a következő 5 évben 50 üzlet nyitását tervezi hazánkban.

A hírek szerint még több külföldi, például spanyol és olasz hálózat nyitott a magyarországi bővülésre, illetve megkezdte az európai franchise-partnerek toborzását a Little Caesars, a világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, és Magyarország lehet az első állomások egyike. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára korábban úgy fogalmazott a Pénzcentrum megkeresésére,

jó okunk van azt remélni, hogy egyre több sikersztori lesz a következő években.

A szövetség jelenleg összesen 300 hálózatot tart számon Magyarországon, ez azonban becsült adat, mert idehaza nem kötelező a franchise-okat regisztrálni. A több százból 60 hálózat tagja a szövetségnek, amely rendszeresen ellenőrzi, hogy a szerződések megfelelnek az etikai alapelveknek, illetve van franchise-dokumentáció, tehát komoly minősítési rendszeren kell átmenniük ezeknek a vállalkozásoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem