2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Gulyás Gergely: tárgyalt a kormány a december 11-ig hatályos korlátozásokról


Gulyás Gergely a mai kormányinfón hagsúlyozta: Magyarországon az oltási program államilag szervezett lesz. Újabb vakcinaprogramhoz csatlakozott az ország, igyekszenek több forrásból oltóanyagra szert tenni. Elmondta azt is, hogy jövő héttől lesz lehetőség feliratkozni a védőoltásra a vakcinainfo.gov.hu weboldalon, az idősek pedig levélben is tudnak jelentkezni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott: tárgyalt a kormány a jelenlegi, december 11-ig érvényes korlátozásokról. Még folynak a konzultációk.

A járványhelyzettel kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta, hogy napról napra rekordértékek születnek - ezeket viszont még mindig kedvezőnek értékelte az EU átlaghoz. Azt is ismertette, hogy a korábban december-januárra becsült tetőzésről úgy gondolják, hogy decemberben fog megtörténni.

A koronavírus elleni védőoltásról a miniszter azt mondta, jövő héttől elindul a vakcinainfo.gov.hu oldal, ahol fel lehet iratkozni a listára, illetve az időseknek erre levélben is lesz lehetőségük. Arról is beszélt: a Pfizer először valószínűleg az Egyesült Királyságba és az USA-ba szállít, Európába akár csak hónapokkal később juthat el a vakcina. Jelenleg mintegy 50 milliárd forint értékű vakcinát foglalt le a kormány, keleti és nyugati gyártásúak egyaránt vannak köztük.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked