6 °C Budapest

Brutális pénzek forognak: ennyit ér egy illegálisan feltunningolt játék-account a piacon

2020. május 14. 16:02

Őrült pénzeket szakítanak azok a gamerek, akik áruba bocsátják felextrázott felhasználóikat az interneten: vannak, akik százezrekért adják tovább a brutálisan felfejlesztett accountokat. Mások abból csinálnak pénzt, hogy megrendelésre fejlesztik fel a megrendelők karaktereit, játékbeli statisztikáit. Bárki beszállhat a bizniszbe, aki érez magában képességet. Ugyanakkor ezek a tevékenységek illegálisak, a játékfejlesztők nemigen mérlegelnek, ha kiderül a turpisság.

Így a kijárási korlátozások és a homeoffice második hónapjára már olyanok is ráfanyalodtak a különféle konzolos és számítógépes játékokra, akik amúgy messze elkerülik ezeket. Az unalom nagy úr, ugye. A Pénzcentrum több cikkben is foglalkozott a témával, kiderült például, hogy az irodai cuccok mellett a játékkonzolok forgalma ugrott meg brutálisan a kijárási korlátozások kezdetekor. Később 10 olyan játékot is bemutattunk, amelyek ingyenesek, és egy közepes teljesítményű laptopon is elfutnak - azaz, játszani ingyen lehet velük, extrább fegyvereket/kinézeteket/cuccokat vásárolni nem muszáj.

Ezeknek a játékoknak az egyik pszichológiai fegyvere, hogy az első időkben még könnyű fejlődni, előrejutni különféle dolgok vásárlása nélkül is, ám aztán megtörik a dinamika, és nehezebb lesz szintet lépni, elérni a kitűzött célokat. Ekkor pedig beüt a kísértés, hogy vegyünk egy-két extra segítséget. Sőt, aki nem akarja a magasabb szintekig elszenvedni magát, az kész, felturbózott felhasználónevet is vásárolhat magának. És fordítva, ha neked van egy feltuningolt accountod, és meguntad a játékot, eladhatod az interneten - nem is kevés pénzért.

Itt érdemes még megjegyezni, hogy szinte az összes játékfejlesztő tiltja az ilyenfajta tevékenységeket, úgyhogy ha valaki ezen töri a fejét, számoljon azzal, hogy ha lebukik akkor ki is tilthatják az adott játékból.

Bár itthon a hirdetési oldalakon egyelőre kevés ilyet találtunk, de azért van, aki itt akarja eladni a felhasználóját. Egy eléggé felturbózott Fortnite accountért például 50 ezer forintot kér a gazdája.

A nemzetközi piacon azért már nagyobb hagyománya van az account eladásnak: vannak jócskán olyanok, akik átszámolva 200 ezer forint feletti összeget is elkérnek a gigamagas szintű felhasználókért. Például egy 40-es szintű Pokémon GO accountért 800 dollárt ( kb. 260 ezer forintot) kér az eladó. A 40-es szintet mindenfajta segítség nélkül egy átlag felfasználó kb. egy-másfél év alatt érheti el. Ráadásul a fiókhoz ritkább, extrább szörnyek is tartoznak.

De ha ennél még jobbat akarsz, akkor találtunk ennek kb. a duplájáért is Pokémon GO accountot, ebben aztán már tényleg kb. az elérhető legjobb szörnyek vannak.

Hasonló összeget kérnek egy szinte kimaxolt World of Tanks felhasználóért is. Az online tankos játékban sem egysezrű fejlődni, és összeszedni a különféle fejlesztéseket, így itt sem meglepő a magas árcédula.

Népszerű játék még az AFK Arena is, amiben különféle szörnyeket kell összeszedni, feloldani és fejkleszteni - mind-mind nagyon időigényes. Egy olyan felhasználóért, amelyben minden karakterből abszolút a legjobb van 194 ezer forintot kérnek. Kérdés, hogy kinek ér meg ennyit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Brutál pénzeket el lehet kérni egy felpumpált Castle Clash accountért is, itt van például egy elég magas szintű felhasználó, aki majdnem 100 ezer forintért árulja a legnagyobb nemzetközi aukciós oldalon a várépítős játékhoz tartozó belépési adatait.

Te is beszállhatsz!

Ezek persze nagyon keményen feltuningolt accountok, de ha neked is kallódik valahol feleslegesen egy felhasználód valamilyen játékban, akkor egész könnyen pénzzé teheted azt a nemzetközi piacon. Egy gyors kereséssel kb. be is tudod lőni, hogy mennyit érhet a te játékmeneted. Mi azt láttuk, hogy már a leg alapabb, kisebb szintű accountokért is el lehet kérni 5-10 ezer forintot. Kérdés, hogy milyen gyorsan veszik majd meg.

A különféle játékok tuningolására külön iparág épült ki, vannak olyan "bérjátékosok", akik pénzért bárkinek az accountját felhúzzák a kívánt szintre, vagy hozzák a megrendelt eredményeket. Ezért pedig irtózat pénzt kérnek el, az egyik ilyen, az Overwatch című játékra specializálódott csapat például kb. 300 dollárért (98 ezer forint) fejlesztené fel egy kezdő játékos karakterét 1-es szintről 50-esre. Mindez 3-4 napot venne igénybe a bérjátékosnak.

Egy másik hirdetés szerint a Pokémopn GO-ban 343 euróért (több mint 120 ezer forint) fejlesztik fel a megrendelő karakterét 31-es szintről 40-esre, de az erre szakosodott oldalon rengeteg játékhoz kínálják "szolgáltatásaikat" a hivatásos játékosok azoknak, akik nem akarnak vesződni a különféle fejlődésekkel, vagy a tágyak feloldásával. Az ilyenekre bárki regisztrálhat, úgyhogy te is simán csinálhatsz pénzt abból ha valamelyik játékban jó vagy.

A dolog úgy működik, hogy a megrendelő megadja a felhasználónevét és a jelszavát a "boosternek", aki a fizetés után teljesíti is a megrendelt szolgáltatást. Vélhetően a járvány alatt ezek iránt is megnőtt a kereslet, hiszen nem csak Magyarországon, de az egész világon is rengetegen kényszerültek otthonaikba, ültek le a gép vagy a konzol elé, és unták meg a lassú fejlesztgetést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem