Hand opening fridge

Ez már a zsebünkre megy: ezreket vihet el a rezsiből, ha rosszul választunk

2023. szeptember 6. 08:15

Egyre inkább szem előtt van a hűtőszekrény a magyarok otthonaiban, így az energiatakarékosság mellett a külcsín is szerepet kap a kiválasztás során.

A kialakult energiahelyzet miatt egyre fontosabb szempont az energiatudatosság és a költséghatékonyság, de tudjuk-e valójában, hogy mennyit fogyasztanak a mindennapi háztartási eszközeink? Hozzávetőleges számítás szerint egy hűtőszekrény fenntartása hatósági áras energiadíj mellett 25 forintunkba kerül naponta, míg egy mikrohullámú sütő átlagos használat mellett 84 forintot visz el napi szinten - írja a HelloVidék.

Ahogy a Media Markt a Hellovidék kérdésére elmondta: megfigyelhető, hogy az évek alatt egyre nagyobb hűtőszekrényeket használunk, ugyanis egyre több mindent teszünk bele. A legtöbb lakásban már nincs kamra vagy spájz, ahol a zöldséget-gyümölcsöt lehetne tartani, így értelemszerűen a hűtőben tároljuk ezeket az élelmiszereket. A vásárlói szokások is ezt a trendet igazolják:

A nagyobb hűtő vásárlásának trendjét inkább a praktikum irányítja, illetve újabban előtérbe került a design oldala is, mert egyre több helyen van szem előtt a lakásban, ahol adott esetben a nappalival egybe nyitott konyha a lakás fókuszpontja. Ilyenkor egy kellően nagy és elegáns hűtőszekrény meghatározó design elem tud lenni

– közölte a Media Markt.

Ha kíváncsi vagy, még mi alapján választunk hűtőt, illetve mennyit vihet el a rezsiből, ha nem figyelünk, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem