15 °C Budapest
Technicians fitting solar photo voltaic panels to a house roof in Ambleside, Cumbria, UK.

Megszólalt a minisztérium: újabb változások várhatók napenergia fronton

2023. február 2. 08:46

Az érintett hatóság és a hálózati engedélyesek bevonásával már folyamatban van annak a szabályozásnak a felülvizsgálata, amely ideiglenesen megtiltotta a helyben fel nem használt villamos energia közcélú hálózatba való betáplálását – válaszolta a Világgazdaságnak az Energiaügyi Minisztérium - írta a Világgazdaság kérdéseire válaszolva az Energiaügyi Minisztérium.

A munka az illetékes hatóság és a hálózati engedélyesek bevonásával történik az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztályától kapott válasz szerint. A témával következő ülésén foglalkozik majd az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs. A válaszban hangsúlyozták, hogy a korlátozás a háztartási erőművek telepítésére és csatlakoztatására nem vonatkozik.

A tárca közölte azt is, hogy a hazai napenergia-termelés növelése változatlan cél, ugyanakkor az állami támogatásoknak köszönhetően az elmúlt években soha nem látott mértékben növekedett a napenergia hazai hasznosítása, ezért a villamosenergia-hálózat gyorsabb ütemű fejlesztése vált szükségessé. A hazai beépített napelemes kapacitások 2022 végére meghaladták a 4000 megawattot. A 2030-ra kitűzött 6000 megawattos vállalás így jóval korábban, akár már néhány éven belül teljesülhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?