6 °C Budapest
Turning down the central heating with a wireless thermostat

Így kijátszható a brutális rezsiemelés: rengeteget spórolhatsz 2023-ban a fűtésen

2023. január 16. 20:20

Egyre több ingatlantulajdonos keres energiatakarékos és környezetbarát fűtési lehetőségeket. A gáz- és tűzifa-árak emelkedésével a hagyományos fűtési módszerek egyre kevésbé népszerűek, mivel nemcsak drágábbak, hanem sokszor környezetszennyezőbbek és veszélyesebbek is.

Bár a gáz- és fatüzelésű fűtési rendszerek még mindig gyakran megtalálhatók akár újépítésű ingatlanokban is, más módszerekhez képest nem energiahatékonyak, és több hátránnyal is rendelkeznek. A károsanyag-kibocsátás és a nyílt lánggal járó veszélyek mellett nem kínálnak olyan magas szintű irányíthatóságot sem, mint például a hőszivattyúk.

"A hőszivattyúk és a légkondicionálók energiatakarékosak és megbízhatóak, így az energiaköltségeket csökkenteni kívánó lakástulajdonosok számára a legjobb választást jelenthetik" – fogalmaz Váradi György, a Fisher Klíma lakossági klímaszakértője.

Emellett biztonságosabb és kényelmesebb fűtési lehetőséget kínálnak, mivel nem bocsátanak ki káros anyagokat, nem igénylik nyílt láng használatát és sokkal magasabb szintű hőmérséklet-szabályozást kínálnak, mint a hagyományos fűtési módszerek.

Az energiahatékonyságon és biztonságon kívül a hőszivattyúk és légkondicionálók számos más előnnyel is rendelkeznek: csendesek, könnyen karbantarthatók, és könnyen integrálhatók a házak meglévő fűtési és hűtési rendszerébe. Hosszú az élettartamuk is, sok egység megfelelő karbantartás mellett akár 20 évnél tovább is képes energiatakarékosan működni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakossági fogyasztók továbbá kiemelt előnynek tartják, hogy a hőszivattyúk fűtés mellett hűtésre is használhatók, így sokoldalúan alkalmazhatóak bármilyen időjárás esetén, illetve, hogy használatuk során nem tapasztalható olyan hőmérséklet-ingadozás, mint a hagyományos rendszerek esetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?