10 °C Budapest
Smiling male technician in blue suit installing photovoltaic blue solar modules with screw. Man electrician panel sun sustainable resources renewable energy source alternative innovation

Brutális roham indul a napelemekért: tízszeresére ugorhat a telepíteni akarók száma, de a cégek állják a sarat

2022. október 24. 20:01

A kormány nemrég tett bejelentése szerint már csak október 31-ig fogadják be azokat a kérelmeket, amelyek hagyományos, visszatáplálásos napelem rendszerhez kérnek engedélyt. Azaz,mostantól mindenki csak szigetüzemű rendszert telepíthet, nem adhatja át a felesleges energiát a hálózatnak. Ez a gyakorlatban a szaldós elszámolás végét is jelenti mindenkinek aki ezután telepít, vagy módosít, bővít rendszerén - írja közleményében az egyik napelemtelepítéssel foglalkozó cég. Nem csoda tehát, hogy a napelemes cégek óriási dömpingre számítanak az utolsó héten. Egyikük cég például ötszörös-tízszeres érdeklődést jósol, még a korábban tetőkön dolgozó kollégáik is az engedélykérésekkel foglalkoznak az utolsó napokban.

Bár a Magyar Közlönyben még hivatalosan nem jelent meg, Gulyás Gergely miniszter úr legújabb, múlt szombati bejelentése megerősítette, hogy az új telepítésű, háztartási méretű naperőművek hálózati visszatáplálását átmenetileg szüneteltetik. Ezután egy napelemes rendszer kiépítésének megtérülése sokkal hosszabb idő lesz.

Aki azonban október 31-ig bejelenti az igényét, az még a kedvezményes feltételekkel csatlakozhat a hálózathoz, így nagy rohamra számítanak a napelemes cégek.

Soha nem látott roham fog indulni a csatlakozási kérelmek beadása kapcsán! Várhatóan Október 31-ig az is be fogja adni, aki ma még csak gondolkodik azon, hogy egyszer jó lenne egy napelem rendszer

- mondta Kollár Steve, a WOOWW Solar alapítója, aki gyorsan igyekezett felkészíteni a csapatát a várható terhelésre.

Az utolsó napokban ötszörös-tízszeres jelentkezésre számítunk a korábbi időszakhoz képest. Nálunk most minden mozgósítható kolléga, még a korábban házetőkön dolgozó napelem telepítők is azon fognak dolgozni, hogy az engedélykéréseket mindenkinek be tudjuk adni időben. Úgy kalkulálunk, hogy még pénteken, de legkésőbb szombaton is el tudunk indítani új ügyeket sikeresen. Mi biztosan még vasárnap is azon dolgozunk majd, hogy a 31-i határidő előtt minden papírmunkát el tudjunk végezni

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- tette hozzá Kollár Steve, majd hozzátette: cégük ezzel párhuzamosan azon dolgozik, hogy a sziget üzemmód megfizethető módon váljon elérhetővé az ügyfeleik számára. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem