13 °C Budapest
Woman at home during COVID-19 pandemic is looking through window

Sok magyar él rettegésben az orosz-ukrán háború miatt: hogy birkózunk meg az extra stresszel?

2022. március 16. 15:04

Szinte pontosan két évvel azután, hogy a járvány átvette az uralmat az életünk felett kitört az orosz-ukrán háború. De milyen hatással van ez a mindennapi lelki életünkre: félünk, szorongunk, pánikolunk? A Pénzcentrum legújabb kérdőívének segítségével arra keresi a választ, mennyire befolyásolják a történések az egyéneket, hiszen ez a helyzet mindenki számára rendkívüli stressz-forrás, amivel meg kell birkózni.    

Február végén szinte pontosan két évvel azután, hogy a járvány átvette az uralmat az életünk felett kitört az orosz-ukrán háború.  A világon mindenhol milliók figyelik félelemmel vegyes érdeklődéssel, hogy mi történhet még. Ez pedig nem csoda, hiszen az elmúlt két év bezártsága, bizonytalansága már így is hatalmas sérüléseket okozott az emberek mentális egészségében.

A médiától kezdve a közösségi oldalakon át mindenhonnan ömlenek a rémhírek a nyakunkba, így nem csoda, ha eluralkodik rajtunk a pánik és elkezdünk szorongani. A 21. században hajlamosak vagyunk nagyrészt a közösségi médiából tájékozódni, az ott fellelhető esetlegesen fals információk, csak fokozzák a szorongást. A Pénzcentrum oldalán 2020-ban útjára indított formátumban hosszabb, rövidebb kérdőívek segítségével a legaktuálisabb társadalmi kérdésekre keressük a választ olvasóink válaszai segítségével. Az általunk összeállított 20 rövid kérdés alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogy érzik magukat most a magyarok, és milyen pszichés következményei lehetnek egy szomszédos háborúnak. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem