17 °C Budapest
City apartments on a clear day.

Hiába a Covid és a háború: nincs vége a lakásdrágulásnak Magyarországon

2022. március 16. 21:32

A szomszédban zajló háború és az Oroszországra kivetett nemzetközi szankciók egyelőre nem éreztetik hatásukat a hazai ingatlanpiacon. A fegyveres konfliktus kitörése óta eltelt időszakban az elmúlt évhez hasonló pozitív lendület érzékelhető.

Jelenleg eltérő viselkedés jellemzi a piacot: van, akik éppen most igyekeznek megtakarításaikat lakásba fektetni ugyanakkor olyanok is akadnak, akik inkább kivárnak. Az Otthon Centrum hálózatában ezek a stratégiák egyelőre nem változtattak érdemben az év elején megfigyelt dinamikán, továbbra is pozitív lendület érzékelhető mind az eladók, mint a vevők részéről” – ismertette Soóki-Tóth Gábor az ingatlanportál elemzési vezetője a legfrissebb adatokat.

Ugyanakkor elmondta, hogy a korábbi évek tapasztalata szerint a tranzakciószám esetleges csökkenése nem vezet automatikusan árcsökkenéshez. A COVID okozta járványhelyzet sokkhatása is csak átmeneti állapot volt, s noha a turizmus kiesése visszafogta a belső városrészek befektetői keresletét, de tavaly már itt is kis árszintnövekedés volt megfigyelhető. A hazai lakáspiac alakulását egyaránt befolyásolják majd a következő hetek fejleményei, az erre adott nemzetközi és magyar reakciók. Ezek hatása összegződik majd a fogyasztói bizalom alakulásában – mondta a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem