1 °C Budapest
Front door open

A legtöbben nem tudják a készházakról: ezért kerül feleannyiba, mint egy tégla ház

2021. október 4. 08:17

Jó másfél-két évtizeddel ezelőtt még szájtátva néztük az amerikai házépítős műsorokat, melyekben az előre legyártott fa elemekből, szemben a nálunk populáris építőanyagokkal, pikk-pakk felépült egy-egy új családi fészek. Mára már idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a könnyűszerkezetes házak, melyek nemcsak rekordidő alatt, de töredék annyiért fedélt varázsolnak a fejünk fölé - írja a HelloVidék.

A Békés megyei Newton Modul- és Mobilház Kft. 2020 óta van jelen a hazai piacon, tapasztalataik viszont több mint két évtizednyire nyúlnak vissza. Ekkoriban kezdtek Magyarországon is megjelenni a készházak, így úgymond az akkor induló trendre felülve mára már rutinos, régi motorosként szállhatnak versenybe a vásárlókért a közép-európai keresletért.

Ez idő, 20-25 év leforgása alatt az ágazat építési technológiája jelentős átalakuláson, innováción ment keresztül, ezért a kezdeti szkepszissel ellentétben egyre inkább úgy tűnik, hogy a költséghatékonyság és a gyorsaság egyre több magyar megrendelő szimpátiáját nyeri el. Legalábbis a kétegyházi telephelyű cég tulajdonosának tapasztalatai ezt tükrözik vissza.

Pölöskei Tibor, a cég tulajdonosa elmondta, mára minden korosztályból érdeklődnek ezen építészeti ágazat iránt, és noha való igaz, hogy a határon túlról érkezik megkereséseik négyötöde, több hazai városban és üdülőtelepen, például Budaörsön, Egerszalókon, Szarvason, Gyomaendrődön vagy akár Pátkán is láthatók már ilyen épületek.

További részletek a cikkben!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?