16 °C Budapest
photo of a coffin car at a funeral heading to the graveyard

Túlterheltek a temetkezési szolgáltatók a járvány miatt: másfélszeresére emelkedett a forgalmuk

2021. április 21. 11:15

Megnövekedett a temetkezési szolgáltatók forgalma, ám az üzemeltetők szükség esetén kisegítik egymást, megosztva kapacitásaikat: ilyenkor átszállítással oldják meg a helyzetet.

Magyarországon a statisztikai adatok szerint naponta nagyjából  350-380 ember hal meg. A koronavírus miatt elhunytak száma ehhez nem adódik hozzá automatikusan, ugyanis sok az átfedés, hiszen olykor az amúgy is halálos kimenetelű betegségeket gyorsítja fel a fellépő koronavírus-fertőzés. Ettől függetlenül a temetkezési szolgáltatók kétség kívül túl vannak terhelve, a forgalom ezekben a napokban tetőzést mutat, torlódnak, egymást érik a temetések - számol be a 24.hu.

Tavaly október óta hetente beszámolnak a temetkezési szolgáltatók a kormányhivataloknak arról, mennyi az aktuális férőhely a halotthűtőkben, és egymás számára is láthatóvá teszik az adatokat. Az üzemeltetők szükség esetén kisegítik egymást, megosztva kapacitásaikat: ilyenkor átszállítással oldják meg a helyzetet. Így a rendszer még működtethető, de azért ennek van felső határa – napi ötszáz elhunytat nem igazán bírnának a szolgáltatók.

A jelenlegi helyzetben hagyományos koporsós temetésekre átlagban valamivel több mint egy hetet kell várakozniuk a családoknak, míg az urnák – hamvak elhelyezésénél egy héttel növekedett meg a várakozási idő. 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?