5 °C Budapest
Elszabadultak az árak a Balaton partján: már az 1 milliós négyzetméterár sem ritka

Elszabadultak az árak a Balaton partján: már az 1 milliós négyzetméterár sem ritka

2021. április 2. 12:06

A pandémia sokak elképzelését megváltoztatta azzal kapcsolatban, hogy hol is szeretnének élni. Budapest mellett legjobban a Balaton mutatja, milyen irányba halad az ingatlanpiac.

Meredeken emelkednek az ingatlanárak a Balatonnál, Tihany és Zamárdi térségében 1 millió feletti négyzetméter áron kelnek el az új építésű lakások És nem nagyon van lehetőség alkudni az árból, hiszen óriási a kereslet, ezzel szemben a kínálati oldal korlátozott - számol be az atv.hu.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője elmondta, hogy a jelenség nem új, Budapest mellett a Balaton mutatja, hogy milyen irányba halad az ingatlanpiac. Az elmúlt év márciusától pedig kifejezetten erősen érezhető volt a balatoni kereslet megnövekedése, hiszen a koronavírus okozta járvány és az ebből következő változások itt fejtették ki leginkább hatásukat. 

Jól látszik, hogy a befektetés mellett az életvitelszerű lakásvásárlás is fontos. 2020-ban a KSH is kimutatta, hogy jelentősen nőtt az állandó balatoni lakosok száma, ami egy hosszú ideje tartó trendet változtatott meg.​

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?