Visszatért a telelésből Suri, a vassurányi sztárgólya

2021. február 13. 10:20

Visszatért Afrikából Suri, a vassurányi gólya, akinek saját Facebook-oldala is van, több mint 1000 követővel. A korábbi évekhez hasonlóan most is február közepén, még Valentin-nap előtt érkezett meg.

Bár Suri a többi gólyához képest előbb érkezett idén is, nem ő volt az első gólya idén. A Békés megyei Eleken január 18-án az esti órákban pillantották meg a helyi lakosok a hosszú út után fészkébe érkező, megfáradt fehér gólyát - aki ezzel elnyerte a 2021 első gólyája címet.

Érdekes tény a gólyákról, hogy nem azért mennek télen Afrikába, mert Magyarországon túl hideg van nekik, hanem mert nem találnak elég élelmet. Ezért nem kell félteni Surit attól, hogy megfagyna a -15 fokos éjszakai hidegekben, a vassurányiak pedig biztosan ellátják élelemmel, amíg magának is talál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm